JOŠ JEDNOM ISKAZAO RESPEKT PREMA HRVATIMA: Španjolski izbornik oduševio izjavom poslije utakmice!

FOTO:

Španjolski izbornik, Luis de la Fuente, očito zna kako igrati protiv Hrvatske. I u drugom susretu bio je bolji od Vatrenih.

Podsjetimo, ovaj 62-godišnji španjolski stručnjak preuzeo je Španjolsku početkom 2023. godine. Odmah te iste godine osvojio je Ligu nacija gdje je u finalu bio bolji upravo protiv Hrvatske. I danas na Europskom prvenstvu nam je uzeo puni plijen, i to na vrlo impresivan način s obzirom da su nas razbili 3:0.

Utakmica je riješena već u prvom poluvremenu kada je momčad izbornika Zlatka Dalića primila tri pogotka. Strijelci su bili Alvaro Morata, Fabian Ruiz i Dani Carvajal, a Bruni Petkoviću je u drugom poluvremenu poništen gol. A veo što je na presici sve rekao Fuente:

Kako ste se osjećali i kakav je osjećaj nakon ovako dobre utakmice?

Jako sam zadovoljan, osobito zbog svih navijača koji su ovdje doputovali. Bili smo savršeni. Za pet dana nas čeka nova utakmica i sad se okrećemo njima. Moramo ostati čvrsto s nogama na zemlji.

Jedna od rasprava prije turnira bila je o Laporteu. Danas je igrao Nacho i to jako dobro, može li on igrati s Le Normandom?

Vidjet ćemo. Jako sam miran zbog toga kako su svi danas igrali. Mislim da smo jako dobro pokriveni na svim pozicijama, igramo na jako visokom nivou i imamo ponekad dva ili tri igrača na svakoj poziciji, ovisno o tome kako je posložena momčad. Jako sam zadovoljan sa svim stoperima koje imam, ali igrat će oni koji se budu najbolje osjećali.

Vjerojatno vam je laknulo što ste ovako dobro otvorili turnir. Teško je ostati smiren kad igrate ovako dobro?

Dio mojeg posla je upravo to, ostati smiren. Ne možemo kontrolirati što se događa izvana, ali možemo kontrolirati ono što mi radimo. Moramo biti smireni, a onda možemo daleko. Naravno da će čitava nacija biti euforična, svjesni smo toga, ali mi moramo ostati smireni, to je ključno.

Hrvatska je imala jako dobre dvije šanse i penal, brine li vas to?

Hrvatska je jedna od najboljih momčadi na svijetu, ali mi smo ih zaustavili. Zapeli smo u obrani, znali smo da ćemo se morati ukopati u nekim trenucima i jako sam zadovoljan jer smo sve kontrolirali. Za ovako mladu momčad, s igračima koji prvi put igraju na Euru… Bili su usredotočeni na sve i čestitam im.

Komentari

komentara

« Povratak