Jučer je za HNL stigla sjajna vijest, a evo zašto večeras hrvatski prvak navija za Liverpool

FOTO:

Villarreal i Liverpool večeras s početkom u 21:00 igraju uzvratni susret polufinala Lige prvaka. Engleski velikan brani prednost od 0:2 iz prve utakmice. Ako Villarreal u uzvratu ne uspije izvesti veliki preokret, klub koji ove sezone osvoji hrvatski naslov sigurno će na ljeto kretati od drugog pretkola Lige prvaka.

UEFA jučer nije pomilovala Ruse što hrvatskom prvaku dodatnu olakšava stvar. Ta odluka koristi hrvatskim klubovima, točnije klubu koji će biti prvak HNL-a za sezonu 2021./22., jer zahvaljujući tome što je UEFA odstranila Ruse osvajač hrvatskog naslova ne bi na put do Lige prvaka kretao od samog početka, točnije prvog pretkola, nego od drugog. Tako bi do skupine LP-a trebao proći tri, a ne čak četiri suparnika.

Dinamo, Hajduk i Osijek tako večeras navijaju za Liverpool, zato što im prolazak Redsa u finale potencijalno znači ne samo lakši ulazak u skupinu LP-a nego i ono što im je daleko lakše dohvatljivo, ali i dalje iznimno profitabilno: za ulazak u skupinu nekog drugog eurokupa trebaju izbaciti samo jednog suparnika iz tri pokušaja.

Ako hrvatski prvak, tko god on bio na kraju, izbaci svog prvog europskog protivnika narednog ljeta, imat će već osiguranu europsku jesen. Poraženi iz trećeg kvalifikacijskog pretkola Lige prvaka nastavlja natjecanje u play-offu Europa lige, a ako i tamo ispadne, ide direktno u Konferencijsku ligu.

Nastup u skupinama tog natjecanja osigurava najmanje tri milijuna eura. To znači da Dinamo, Osijek ili Hajduk mogu već prije početka kolovoza osigurati milijune eura u blagajni.

Komentari

komentara

« Povratak