JURGEN KLOPP SVE OTKRIO: Liverpool već pronašao novog trenera!?

FOTO:

Njemački trenerski velikan, Jurgen Klopp, danas je pomalo šokirao navijače Liverpoola objavom kako napušta trenersku klupu na kraju sezone.

“Da… Moram. Uh… Na kraju sezone napuštam klub… Razumijem da je to šok za mnoge, kada to budu čuli prvi put… Ali mogu objasniti ili barem to pokušati… Volim apsolutno sve vezano uz ovaj klub. Volim ovaj grad. Volim navijače. Volim momčad. Volim stožer. Volim vas sve. To što sam usprkos svemu navedenom odlučio ovako, pokazuje da je to odluka koju sam morao donijeti.

Stvar je u tome što… Kako da to kažem? Ponestaje mi energije! Za sada sam dobro, ali znam da ovaj posao ne mogu raditi opet, i opet, i opet… Nakon tolikih godina zajedno, toliko toga što smo prošli, stekao sam toliku ljubav i poštovanje prema vama da je najmanje što sam vam dužan reći istina. I ovo je istina.”, rekao je emotivni Jurgen.

I kako to biva, kladionice su se odmah bacile na posao te se već barata raznim imenima za novog trenera Liverpoola. Kao glavni favorit vodi se Xabi Alonso, koji radi fantastičan posao kao trener Bayer Leverkusena. Na drugom mjestu je talijanski strateg Roberto de Zerbi.

Zanimljivo, na trećem mjestu nalazi se Pep Lijnders, koji je pomoćnik Kloppu u klubu od 2018. godine. Čak je njegovo ime danas spomenuo i sam Klopp:

“Igrači su spremni nastaviti, znam to i tvrdim. Pogotovo se tu izdvaja Pep, imao je snažan utjecaj na našu igru prethodnih sezona, dao mi je pregršt novih ideja o nogometu, ako je itko spreman voditi ovu momčad onda je to definitivno on“, kazao je Klopp.

Od ostalih trenera spominju se još dvojica, a to su Julian Nagelsmann te legendarni kapetan Liverpoola Steven Gerrard koji trenutno radi u Saudijskoj Arabiji.

Komentari

komentara

« Povratak