Juventus objasnio zašto je smijenio Sarrija i za trenera postavio Pirla

FOTO:

Direktor Juventusa Fabio Paratici rekao je da je klub odluku o smjeni Maurizija Sarrija donio i prije utakmice u Lyonu te objasnio zašto je za novog trenera izabran baš Andrea Pirlo. (index.hr)

“Jedna utakmica ne odlučuje sudbinu trenera. Odluku smo donijeli na temelju cijele sezone, a ne samo jednog susreta, dakle prije rezultata u Lyonu”, rekao je Paratici za Sky Sport Italia, koji je samo nekoliko sati ranije pisao kako se i njemu sprema otkaz, no klub je to vrlo brzo demantirao.

“Odluka o Pirlu bila je vrlo prirodna, u Juventusovom stilu, jer on je igrao za nas i uvijek bio u kontaktu sa svima. Vjerujemo da je predodređen da bude velik trener. Bio je velik igrač, a uvjereni smo da takav može biti i u ovom poslu”, objasnio je Paratici.

Pirlo je prošlog tjedna formalno započeo trenersku karijeru kad mu je Juventus u ruke dao svoju U23 momčad, koja igra u Serie C. Dakako, još nije vodio prvu utakmicu, ali nedostatak ikakvog trenerskog iskustva nije bio smetnja da dobije još puno odgovorniji zadatak.

“Andrea ima isti pristup kao trener kakav je imao kao igrač. To je nogomet visoke kvalitete i napornog rada. Želi nametnuti određeni stil nogometa kakav europske momčadi generalno pokušavaju slijediti, a on nam je to vrlo uvjerljivo objasnio”, dodao je direktor Juventusa i napomenuo da su ljudske kvalitete često važnije nego trenerske, a u njegove ljudske kvalitete klub nema nikakve sumnje.

Objasnio je da Sarri jednostavno nije uspio u momčadi pobuditi entuzijazam koji bi poništio akumulirani umor kod igrača.

LOŠE VIJESTI: MILAN U NOVU EUROPSKU SEZONU KREĆE BEZ ANTE REBIĆA!

Komentari

komentara

« Povratak