Juventus oduševio Italiju: “Ne želimo osvojiti takav naslov…”

FOTO:

Talijanski Juventus postao je pravi vladar u tamošnjem nogometu, a ta dominacija započela je još 2012. godine. Juventusu se smiješi još jedna titula, ali oni su danas oduševili kompletni nogometni svijet.

Naime, u Italiji je pravi kaos zbog koronevirusa pa su mnogi uvjereni kako se tamošnje nogometno prvenstvo uopće neće nastaviti. Zbog toga se smatra kako će talijanski savez proglasiti Juventus novim prvakom. Nogomet u Italiji pauziran je nakon 26. kola, a 12 utakmica prije kraja Juve je vodeći, s bodom više od Lazija, dok Inter ima devet bodova i jednu utakmicu manje od lidera.

S obzirom na užasnu situaciju u Italiji, u kojoj dnevno umiru stotine ljudi, kao jedan od modela kojim bi se riješila prekinuta sezona predloženo je da prvak za 2019./2020. te sudionici europskih kupova za iduću sezonu, budu proglašeni na osnovu tablice u trenutku prekida ove sezone.

Juventus se međutim oštro usprotivio tome i poručio: “Nećemo titulu osvojenu za zelenim stolom.”

Iz najboljeg talijanskog kluba objavili su da lov na deveti Scudetto zaredom i 36. ukupno žele nastaviti na terenu, kada se za to steknu uvjeti, a ne dekretom donesenim u kancelariji.

Juventus je tako još jednom u (ne)vrijeme korone oduševio Italiju. Prvi put je to napravio prošlog tjedna, kada su se njegovi igrači zbog korone i velike krize koja je nastupila kao njezina posljedica odrekli plaća do kraja lipnja.

Tako su spasili radna mjesta i plaće brojnim zaposlenicima kluba te Juventusu uštedjeli 90 milijuna eura.

Komentari

komentara

« Povratak