Kad brat krene na brata – najpoznatija braća koja su igrala jedan protiv drugoga!

FOTO: Getty

Događalo se kroz prošlost, a događa se i danas da braća oblače različite boje dresova, a često se nađu i u izravnim dvobojima na travnjaku. Najaktualniji je primjer utakmica šesnaestine finala UEFA Europske lige, između Manchester Uniteda i Saint-Etienna. Ovaj dvoboj suprotstavlja dvojicu braće – Paula i Florentina Pogbu. Stariji Florentine je obrambeni igrač u francuskoj momčadi dok je mlađi Paul veznjak u Unitedu.

Giuseppe i Franco Baresi

Definitivno jedno od najvećih rivalstava među braćom je ono između braće Baresi. Općenito, velik je rivalitet među gradskim klubovima Milanom i Interom, a tenzije su 70-ih i 80-ih bile još povišenije jer su kapetani ovih momčadi bili ujedno i braća. Zanimljivost je da su obojica bili na probi kod Intera no mlađi Franco je odbijen nakon čega je prešao u Milan. Međusobni dvoboji ove braće bili su aktualni gotovo dvadeset godina.

Simone i Filippo Inzaghi

Piacenza je jedini klub za koji su istovremeno igrala braća Inzaghi i to na samom početku njihovih karijera. Nakon toga, svaki je išao svojim putem no nikad nisu igrali za klubove izvan Italije. U skladu s tim, često su se susretali u međusobnim dvobojima različitih klubova. Simone je većinu karijere proveo u Laziu, a Filippo u Milanu. I dok se smatra da je Filippo kao igrač bio mnogo uspješniji od mlađeg brata Simona, danas je situacija obrnuta – Simone je na klupi Lazia dok je Fillipo na klupi drugoligaša Venezie.

Gary i Phil Neville

Najpoznatija engleska nogometna braća čak su deset godina igrala zajedno za Manchester United. Bratska sloga je prestala 2005. kad Phil odlazi u Everton. Otad, pa do 2011., kad stariji Gary odlazi u igračku mirovinu, susretali su se na brojnim susretima. Kao zanimljivost ostaje podatak da su 2006. postali prva braća u povijesti Premiershipa koja su nosila kapetanske trake za suprotstavljene timove.  Danas su poslovni partneri i djelomični vlasnici kluba Salford City.

Kolo i Yaya Toure

Obojica braće počela su svoju karijeru u ASEC Mimosasu, u rodnoj Obali bjelokosti gdje su i igrali zajedno sve do odlaska mlađeg Yaya u belgijski KSK Beveren, 2001. godine. Od 2010. do 2013. igraju zajedno u Manchester City-u nakon čega Kolo odlazi u Liverpool. Prvi  međusobni okršaj braće Toure zbio se tek 2015. kad Yaya s Cityem odnosi pobjedu nad Liverpoolom. Obojica su i dalje aktivni igrači – Yaya je i dalje u Cityu dok Kolo igra za Celtic.

Jerome i Kevin-Prince Boateng

Kevin-Prince je odrastao s majkom, a Jerome s ocem no tijekom djetinjstva su ipak uspijevali održavati bliskost. Iako Ganci porijeklom, rođeni su u Njemačkoj, a ondje su u Hearthi obojica započeli svoje karijere. Stariji, Kevin-Prince je igrao i u Engleskoj i Italiji, a trenutno je u španjolskom Las Palmasu. Mlađi, Jerome, uglavnom je igrao u Njemačkoj s iznimkom neuspjele sezone  (2010./2011.) u Manchester Cityu. Braća Boateng igrali su u suprotstavljenim reprezentacijama na Svjetskom prvenstvu 2010. i 2014. godine. Naime, Jerome je nastavio igrati za državu u kojoj je rođen dok je Kevin-Prince 2010. dobio gansko državljanstvo te pristao igrati za rodnu zemlju svog oca.

Fabio i Paolo Cannavaro

Braća Cannavaro zajedno su igrali u Parmi no kasnije su im nogometne karijere razišle. Od 2002., kad je Fabio iz Parme prešao u Inter, braća su se često susretala u protivničkim momčadima. Fabio je ostavio velik trag u Interu, Juventusu i Real Madridu dok je mlađi Paolo najbolje dane proživio u Napoliju. Možda je najžešća bila sezona 2009./2010. u kojoj su Fabiov Juventus i Paolov Napoli bili izjednačeni i oboje se borili za ulazak u europska natjecanja. (Na kraju je Napoli završio 6., a Juventus 7.)

Andre i Jordan Ayew

U razdoblju od 2009. do 2014. obojica braće Ayew igrala su u Marseilleu, a prvo sučeljavanje na različitim stranama zbilo se 2015. nakon što je Jordan prešao u Lorient. Rivalitet je nastavljen nakon što su obojica prešla u Premier ligu. Jordan je trenutno u Swansea-u, a Andre u West Hamu.

https://nogometne-vijesti.hr/transferi/gigant-misiji-povratka-coric-vrhu-popisa/

Komentari

komentara

« Povratak