KAD KRUNO POLUDI: Evo kako je Jurčić sa stilom popljuvao današnji Dinamo!

FOTO:

Kruno Jurčić trenutno odmara od nogometa i čeka novi trenerski angažman, iako ističe da se zaželio nogometa. Ponuda je bilo, no ne i nešto primamljivo.

Kruno je oprezniji

“Malo sam oprezniji nakon treniranja Adanaspora u Turskoj. Nisam radio, pa sam iz nervoze otišao raditi u klub za koji nikada nisam čuo. I opekao sam se, nisam si to smio dopustiti. Ali stekao sam još jedno iskustvo”, za Sportske novosti rekao je Jurčić koji je ipak najviše vezan za Dinamo koji je vodio u tri navrata.

“Znam mnogo stvari i između redaka… Kako komentiram današnji Dinamo, smjenu Ivajla Peteva? Petev je bio pokojni već dugo, nakon one utakmice protiv Slavena Belupa. On je ostao trener samo zbog nekih formalnih razloga, možda zato što Dinamo u tom trenutku nije imao neko rješenje. Bio je to nesretan brak, znalo se da Dinamo ne želi njega, a i on je vjerojatno osjetio da više nije dobrodošao. Bilo je samo pitanje trenutka kada će sve eksplodirati.”

Dinamo je zapušten

Umjesto Peteva stigao je Jurčićev veliki prijatelj Mario Cvitanović.

“Dobio je zapuštenu momčad. Da, Dinamo je zapuštena momčad! To je najbolji izraz za današnji Dinamo. Objasnio sam mu da je Dinamo ili bilo koji drugi klub jako teško dobiti u najboljem izdanju jer se trenerom neke momčadi obično postaje kad je nekakva kriza. Nadam se da će on uspjeti napraviti iskorak, ima sve kvalitete potrebne za to, iako, kad je riječ o Dinamu, često ne ovisi samo o treneru. U Dinamu nikad ne znaš kakva će biti sudbina kompletnog procesa.”

“Dinamo ima motorički jako ograničenu momčad. Radi se o velikom problemu koji će se posebno manifestirati u europskim utakmicama. Rijeka je tu jača jer se stabilizirala. Ne vjerujem vam ja u ove medijske priče… Rijeka jako puno ulaže, maksimalno. U svim segmentima. Iskoristila je Dinamov prazni hod, mislim da je iskoristila i problem gazde Zdravka Mamića, koji nije bio sto posto “unutra”. Rijeka će trajati. Sigurno još nekoliko godina u ovakvom zanosu. Ima stabilnost u stručnom vodstvu, sve je dobro posloženo, ove će sezone Rijeka opet biti jaka. Dinamo se mora itekako ozbiljno prihvatiti posla ako želi opet postati lider u HNL-u.”

Jurčić ističe da su jedini brzi igrači u Dinamu Soudani Fernandes, no ne i Nikola Moro.

“Moro je jako zanimljiv igrač, ali on isto ima motoričkih problema. Nikola Moro može napraviti karijeru isto kao što sam je napravio i ja. Ja sam bio primjer nogometaša s motoričkim problemima. Bio sam motorički ograničen. Može se i u tom slučaju napraviti karijera, ali to je muka! Moraš uz sebe imati vrhunske igrače da bi i ti mogao biti dio te priče. Bojim se da Moro ne može biti nositelj vrhunske priče.”

Osvrnuo se Jurčić i na Rijeku…

“Rijeka ima par moćnih igrača, ali vidjet ćete u Europi. Rijeka nema dubine sada kada je otišao Andrijašević. Što sada kada budu igrali protiv Salzburga, koji će im zadnju liniju dignuti visoko? Što će im značiti Gavranović i Heber ako su na centru? Mene su u karijeri takve stvari tukle po leđima. U HNL-u neke stvari mogu proći, ali u Ligi prvaka, Europskoj ligi, kad stigneš u društvo jačih igrača, vidiš da si ograničen.”

Jurčić je istaknuo da ga zabrinjava činjenica da u Hrvatskoj samo stranci mogu dobiti nekakav mir.

“Oni su jedini u hrvatskom nogometu koji mogu raditi u miru nekoliko godina. Jasno, mislim tu i na Keka. Ako ti ljudi nešto znaju, onda će u dužem vremenskom razdoblju nešto i napraviti. Mene boli činjenica da tu priliku nije dobio nitko od domaćih stručnjaka, tu, naravno, izuzimam Zorana Mamića, zbog jasnih okolnosti i relacija u Dinamu. Pa ni Ćiro Blažević nije imao mira i ovlasti poput recimo Keka ili Carrilla, Branca…”

Tko je lijevi bek kojega traže Tottenham, Chelsea i Napoli, a Hrvatskoj reprezentaciji nije potreban?

Komentari

komentara

« Povratak