KAKAV BEZOBRAZLUK: Japanski izbornik se uvrijedio na ovo pitanje novinara!

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

Japanski izbornik Hajime Moriyasu izašao je pred novinare nakon poraza od Hrvatska u osmini finala Svjetskog prvenstva 2022.

Smatrate li da ste pukli pod pritiskom kod izvođenja jedanaesteraca? Čini se da je izvođače uhvatila trema…

”Nismo bili na visini zadatka. Jednostavno nismo mogli pobijediti. Moramo prihvatiti taj rezultat. Mislim da podbacili zbog treme, suparnički vratar bio je odličan. Naši igrači igrali su hrabro 120 minuta, a hrabri su bili i izvođači. Za nas je ovo žalostan rezultat, to moramo prihvatiti. Igrači su se trudili i pokazali su koliko dobro mogu igrati na ovakvom turniru. Nadam se da će nastaviti tim putem. Japanski nogomet dalje će se razvijati.”

Što ste rekli igračima prije izvođenja?

”Oformili smo krug i razgovarali smo, ali ne mogu se u ovom trenutku sjetiti što sam im govorio. Poslije poraza sam im zahvalio na trudu. Rekao sam im da ovo ne znači da nisu dali sve od sebe. Jednostavno nismo mogli dalje od osmine finala. Pobijedili smo Njemačku i Španjolsku, ali dalje nismo mogli. Naši su igrači pokazali da je počela nova era u japanskom nogometu. Trebaju iskoristiti ovu snagu, a ovaj poraz mora im biti motivacija da sljedeći put pobijede. Moraju se nastaviti razvijati. Zahvalio sam igračima i stožeru. Sama činjenica da smo sudjelovali na SP-u nešto je veliko.”

Kako ste odredili izvođače? ”Igračima sam rekao da sami odaberu tko će pucati. Mogli su bolje, ali tako je ispalo. Svi su oni bili pod užasnim pritiskom. Nadam se da će navijači cijeniti njihove napore.”

Jeste li igrali na 0:0, koji je bio plan? ”Možete misliti što hoćete i pitati što hoćete”, kazao je japanski izbornik, koji je pitanje očito shvatio kao kritiku.

”Igračima sam rekao da pokušaju ne primiti gol u prvom poluvremenu. Naše tranzicije iz obrane u napad bile su dobre. Htio sam da poboljšamo posjede i mislim da smo to dobro odradili. Zato smo i preživjeli 120 minuta. Igračima sam rekao da što više pokušaju imati posjed. Poveli smo 1:0 i imali smo neke dobre mogućnosti. Hrvatska je jaka momčad i ima brzu kontru, to smo morali osujetiti. Možete imati dojam da se moglo drukčije igrati. Imali smo iskustvo SP-a u Rusiji i onog poraza od Belgije. Nismo to htjeli ponoviti.”

Komentari

komentara

« Povratak