KAKAV CAR: Evo što je izbornik Dalić rekao nakon veličanstvene pobjede

FOTO:

Hrvatska nogometna reprezentacija prvi je puta u povijesti pobijedila Francusku. Momčad Zlatka Dalića pobijedila je 1:0 u 4. kolu Lige nacija A u Parizu.

Jedini je pogodak na utakmici zabio Luka Modrić u petoj minuti iz jedanaesterca. Hrvatska je tako zasjela na drugo mjesto u skupini sa sedam bodova, a Francuzi su s dva boda na posljednjem mjestu.

“Nakon mojih pet utakmica i nakon deset ukupno pali su Francuzi. Vratiti se i pobijediti Francusku nakon ovih rezultata može samo momčad koja ima karakter. Ispada da nam je Liga nacija donijela puno. No problem su četiri utakmice u deset dana i putovanja. No pokazali smo prkos, inat, karakter i borbu. Sad smo u dobroj situaciji.

Još je šest mjeseci do Katara. Ovi dečki koji su igrali u zadnjoj liniji ići će u Katar ako nastave ovako igrati. Dečki se imaju pravo nadati, a mi ih nemamo pravo zakinuti”, rekao je nakon utakmice Zlatko Dalić za Novu TV.

Francuski L’Equipe piše da je njihova reprezentacija ostala bez daha. “Francuska je izgubila od Hrvatske i ispala je iz utrke za Final Four”, stoji u naslovu tiražne francuske tiskovine.

Le Figaro se naklonio hrvatskom kapetanu Luki Modriću, koji je u petoj minuti zabio iz penala za konačnu pobjedu. “Sa svojih gotovo 37 godina još uvijek ima toliko utjecaja, kako u klubu, tako i u reprezentaciji. Hrvatski kapetan i dalje je bio sveprisutan od početka do kraja te vodio vezni red, savršeno usmjeravajući napade Hrvatske. Osim toga, on je taj koji je zabio jedini gol na utakmici, koji je Mike Maignan zamalo obranio.”

Komentari

komentara

« Povratak