KAKAV KAOS: Barcelona tuži četvoricu svojih zvijezda zbog spornih ugovora?!

FOTO:

Iz Španjolske dolaze pomalo nevjerojatne vijesti. Naime, Barcelona će zbog ugovora potpisanih prije dvije godine, četvoricu zvijezda izvesti pred sud!

Kaos s ugovorima

Ako je za vjerovati španjolskim portalima, Frenkie de Jong, Gerard Pique, Clement Lenglet i Marc-Andre ter Stegen uskoro bi se mogli naći na sudu. Naime, ova četvorica su 2020. potpisala izmijenjene ugovore prema kojima su pristali na smanjenje plaće, kako bi pomogli ublažiti financijske probleme Barcelone u to vrijeme. Prema tim ugovorima, svoje bi odgođene plaće dobili u zadnjim godinama svojih ugovora.

Konkretno, Pique je tad potpisao novi ugovor do 2024., a Ter Stegen do 2025., dok su De Jong i Lenglet potpisali nove ugovore do 2026. godine. Ono što se tad smatralo ekonomičnim potezom, u nadolezećim bi godinama Barcelonu moglo koštati 311 milijuna eura!

Trenutna uprava Barcelone, na čelu s predsjednikom Joanom Laportom, sada tvrdi kako ima dokaze kako su spomenuti ugovori od prije dvije godine nevaljani. The Athletic je već pisao o tome kako je Barcelona De Jongu poslala pismo tražeći od njega raskid trenutnog ugovora i vraćanje na prethodni, potpisan 2019. godine. Katalonski Sport pak tvrdi kako uprava kluba već tri mjeseca pregovara sa spomenutim igračima i pokušava ih nagovoriti da odustanu od ugovora iz 2020. i povrata obećanih sredstava. Kako za sada nema pomaka u pregovorima, idući korak je „predaja slučaja tužiteljstvu“.

Komentari

komentara

« Povratak