KAKAV PREOKRET: Ante Čačić dobiva novi posao!?

FOTO:

68-godišnji Ante Čačić došao je ugasiti požar na Maksimiru i to je napravio sa stilom. Modri su došli do novog naslova prvaka Hrvatske, ali još uvijek se ne zna tko će voditi Dinamo u novoj sezoni.

Čačić je nakon jučerašnje pobjede nad Hajdukom rekao je da je ponosan na sve što su on i momčad napravili, a na očekivana pitanja o tome ostaje li na klupi dao je vrlo jasan odgovor: “Ne idem u mirovinu, jedan sam od kandidata za trenera Dinama.”

Čak se prošli tjedan i proširila zanimljiva vijest kako je Ante Čačić gotovo siguran za novog trenera Dinama. No, tu je i ona priča kako uprava kluba već neko vrijeme razmišlja o strancu. Jučer je ‘vječni derbi’ gledao slovenski strateg Darko Milanič koji se sada prometnuo u glavnog kandidata za trenera Dinama.

Aktualni Dinamov trener doveden je na Maksimir u trenutku kad je momčad psihološki bila na dnu i kad joj je naslov prvaka bio krajnje upitan. Ne bi puno trenera prihvatilo taj posao, ali Čačić jest i odradio ga je praktički bez greške. U Dinamu to jako cijene, a sad su Čačiću našli potencijalnu novu poziciju.

On bi s klupe trebao preseliti u ured sportskog direktora, čime bi Dinamo riješio tu poziciju koju praktički nema od odlaska Zorana Mamića, zadnjeg formalnog sportskog direktora. Nakon njega u klubu je stvorena funkcija trenera “engleskog tipa” koju su obnašali Damir Krznar i Željko Kopić, ali to se nije pokazalo dobrim.

Milanič je u kombinacijama za Dinamovu klupu bio u prosincu, kad je Krznar otišao, a s njim je u klub navodno trebao doći i Zlatko Zahovič kao sportski direktor. To se nije dogodilo, ali Milanič je i dalje očito ostao u kontaktu s klubom u koji bi sad, i to vrlo vjerojatno, mogao doći kao trener.

Komentari

komentara

« Povratak