KAKAV SHOW TALIJANA: Spalletti napravio scenu na presici!

FOTO:

Hrvatska i Italija remizirali su 1:1 u trećem kolu Europskog prvenstva. Susret je pred novinarima prokomentirao Luciano Spalletti, talijanski izbornik, koji je čak izgubio živce:

“Koliko imate godina? 51, dakle imate još 14 dok dođete do mojih godina. Pričam s igračima i moram čuti što misle. Što mislite da smo imali pakt? Netko vam je rekao da to pitate i dobro ste to rekli, ali to je slabost onih koji su vam to rekli, krtice iz reprezentacije koje vam to govore.

Ja uvijek pričam s igračima prije svake utakmice. Što je tako sjajno oko toga što ste otkrili? Kako mislite da ne pričam s igračima? Kad igrate protiv momčadi koje drže loptu tako dobro kao Hrvatska, teško se braniti. U Convercianu sam napravio dizertaciju na sustavu 5-3-2, mogu vam o tome pričati. Kakav pakt, o čemu vi pričate?

Na kraju smo bili strašno ofenzivni, šest ofenzivnih igrača i oni koji su ušli su bili divovi s obzirom na ono što su donijeli. Bili su perfektni jer su držali formaciju iako smo bili ultraofenzivni. Tri igrača su pokrivala 60 metara i to su dobro radili. Ta priča da postoji neki pakt, da bih ja naudio reprezentaciji…

Mi ovako igramo, igrali smo u Empoliju i u SAD-u. I mi smo zaslužili danas proći. Bili smo možda malo mekani i nismo igrali najbolje, ali na kraju smo zaslužili prolazak. Teško je bilo proći ovu skupinu, a vi ste rekli da je ovo skupina smrti. Španjolska je briljantna, Hrvatska sjajna… Ako protiv takvih ekipa padneš ispod potrebnog nivoa, to je zato jer osjećate pritisak važnosti utakmice.

Ne znam kako bih vam to drukčije objasnio. No, dosad smo bili bolji iz utakmice u utakmicu. Nema nikakvog pakta, pričam s igračima i moraš s vremena na vrijeme nešto promijeniti. Hrvatska je strašno kvalitetna, jaki su u vezi, imaju dobre bekove, očekivao sam da će Perišić početi.

Psihološki se neke stvari dogode same od sebe jer, kad si možeš dopustiti remi, to tako zna izgledati. Izlaziš na teren podsvjesno znajući da je bod dovoljan i onda si možda malo sporiji. Oni su igrali bez napadača u prvom poluvremenu, nisu imali Perišića i mi smo se previše povlačili i više im prepustili loptu. Kad smo primili gol, počeli smo igrati bolje iako možda nismo radili neke izmjene. Bastoni je imao dva zicera, imali smo još dvije dobre šanse, tako da to je to.”

Na press konferenciji nakon utakmice bio je talijanski izbornik Luciano Spalletti, koji je potpuno izgubio živce nakon prvog pitanja talijanskih novinara. Spalletti je odgovarao skoro deset minuta, bio je vrlo emotivan, govorio je o ljubavi, hrabrosti..

Komentari

komentara

« Povratak