KAKO JE OVO MOGUĆE? Nećete vjerovati tko je bio nominiran za najboljeg igrača stoljeća!

FOTO:

Globe Soccer organizacija održala je godišnju gala večer na kojoj je dodijelila nagrade za najboljeg igrača, klub i trenera sezone. Posebnost ove večeri bila je u tome što je dodijelila i nagrade za igrača te trenera ovog stoljeća, uz naznaku kako se radi o periodu od tek 20 godina.

Najboljim igračem stoljeća proglašen je Cristiano Ronaldo, napadač Juventusa koji je od 2003. godine naovamo postigao 756 golova u klubovima i reprezentacijama. Osvojio je pet Ligi prvaka, tri engleska te po dva španjolska i talijanska prvenstva. Za igrača stoljeća još su bili nominirani Lionel Messi, Mohamed Salah i Ronaldinho.

Činjenica da se u izboru našao Mohamed Salah izazvala je posebnu raspravu i bijes na društvenim mrežama. Neki tvrde da je ta nominacija skandalozna i da je Salah svoje mjesto zaslužio zahvaljujući svojoj vjeroispovijesti, s obzirom na to da se nagrade dodjeljuju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, prenosi index.hr.

Najboljim trenerom stoljeća izabran je Pep Guardiola, koji je iza sebe ostavio Zidanea, Mourinha i Fergusona. U trenerskoj karijeri koja je počela 2007. godine dosad je osvojio 30 trofeja u Španjolskoj, Njemačkoj i Engleskoj. Real Madrid je zahvaljujući čak šest titula u Ligi prvaka proglašen klubom stoljeća ispred Barcelone, Al-Ahlyja i Bayerna.

Najboljim agentom stoljeća proglašen je Jorge Mendes koji se brine o karijeri Cristiana Ronalda, Bernarda Silve, Jamesa Rodrigueza, Angela Di Marie i brojnih drugih vrhunskih igrača.

Komentari

komentara

« Povratak