KAKVA BLAMAŽA: Slavni nogometni klub degradiran u treću ligu!

FOTO:

Francuski nogometni klub Bordeaux ispao je u treću francusku ligu zbog financijskih nepravilnosti, priopćilo je u utorak upravno tijelo francuske lige (LFP).

Bordeaux, šesterostruki prvak Francuske, degradiran je u drugu ligu prošlog mjeseca nakon što je završio na dnu Ligue 1 i ima dugove od oko 40 milijuna eura (41,66 milijuna dolara). Klub nije uspio uvjeriti financijsko nadzorno tijelo francuskog nogometa DNCG da će moći ispuniti svoje financijske obveze u nadolazećoj sezoni.

Bordeaux, koji je od prošle godine u vlasništvu poduzetnika Gerarda Lopeza, objavio je da će se žaliti na presudu. “Girondins de Bordeaux će se žaliti na odluku DNCG-a da klub spusti u National 1”, stoji u priopćenju kluba.

“Klub ostaje uvjeren u svoju sposobnost da pokaže solidan projekt za sezonu 2022./23., a apel će dati vremena za finaliziranje novih rješenja kako bi se osigurao status Ligue 2.”

Bordeaux, koji je također osvojio četiri francuska kupa, posljednji je put osvojio titulu najboljeg prvaka u sezoni 2008./09.

SLUŽBENO: BORUSSIA DORTMUND DOVELA HRVATA!

 

Komentari

komentara

« Povratak