KAKVA BOMBA: U HNL stiže napadač kojeg je Ajax platio gotovo 10 milijuna eura!

FOTO:

Ukoliko ne bude nekih za prijelazni rok tipičnih obrata, Istra 1961 će uskoro dobiti vrlo zanimljivog igrača. Hassane Bande, 22-godišnji napadač Ajaxa iz Amsterdama, te reprezentativac Burkine Faso, kažu menadžerski izvori, blizu je posudbe u Istru 1961! (SN)

U pitanju je igrač koji može pokriti poziciju lijevog i desnog krila te centralne špice, visok je 178 centimetara, a može se dobro snaći i na poziciji ofenzivnog veznjaka, s obzirom da je motoričan i prodoran.

Ajax je tog mladog igrača doveo u Amsterdam u ljeto 2018. godine i za njega je platio belgijskom prvoligašu Mechelenu 8,5 milijuna eura. Doveden je kao pojačanje jer se Hassane Bande pokazao vrlo učinkovitim u Jupiler ligi, gdje je u 27 utakmica postigao 13 pogodaka. Na Transfermarktu je dosegao vrijednost 7,5 milijuna eura.

Zašto bi takav igrač otišao iz Ajaxa i pridružio se Istri 1961? Stvar je u teškoj muci koja ga je snašla. Bande je tek što je došao u Ajax igrao prvu prijateljsku utakmicu protiv Anderlechta i tom prilikom mu je slomljena potkoljenica i teško ozlijeđen gležanj! Zbog složenosti ozljeda i oporavka igrač je bio izvan pogona punih godinu dana i onda se ujesen 2019. godine vraćao ritmovima kroz nastupe u drugoj momčadi Ajaxa.

U zimskom roku 2020. Ajax ga je posudio švicarskom prvoligašu Thunu, gdje je odigrao 13 utakmica. Kako je taj klub ispao iz prve lige, Bande se vratio u Ajax, gdje je nastavio raditi s drugom momčadi. Odigrao je 4 utakmice, posljednju 20. prosinca, kada je zaradio crveni karton i tri utakmice kazne. Trenutna mu je vrijednost po TM-u 1,5 milijuna eura…

Bande bi trebao postati član Alavesa i onda idućih dana biti posuđen Istri 1961. Ukoliko je fizički zdrav, tehničkom kvalitetom bi trebao biti pojačanje za Zeleno-žute, te bi si mogao pomoći kroz HNL i revitalizirati karijeru koja je puno obećavala. Ukoliko nije zdrav ili dovoljno motiviran, onda će se pokazati samo još jednim od igrača koji su neuspješno pokušavali kroz Istru, via Alaves, vratiti karijeru na uzlaznu liniju.

Komentari

komentara

« Povratak