KAKVA LJEPOTICA: FIFA predstavila loptu s kojom će se igrati na Svjetskom prvenstvu!

FOTO:

FIFA i Adidas danas su odlučili cijelom svijetu pokazati izgled lopte s kojom će se igrati na Svjetskom prvenstvu krajem godine u Kataru.

Adidas je 14. put dizajner i proizvođač lopte na prvenstvima, a posljednja je nazvana Al Rihla, što u prijevodu znači putovanje. Proizvođač je priopćio da je nova lopta brža o svih prethodnih.

Zastava, jahte i druge znamenitosti Katara bile su inspiracija za šare na lopti. Ljepilo i boja korišteni u izradi lopte su na bazi vode, što je prvijenac do sada. Kreatori tvrde da je ova lopta znatno unaprijeđena u odnosu na prethodne i po pitanju preciznosti kako bi bila prilagođena igri brzih pasova.

Sastavljena je od 20 panela koji joj daju na dodatnoj aerodinamičnosti zbog čega će udarci nogometaša biti precizniji, a zadaća golmana znatno otežana.

Na portalu Svjetske nogometne organizacije (FIFA) priopćeno je da će prva javna upotreba nove lopte bit organizirana uz legende kao što su Iker Casillas, Kaka, Farah Jefry i Nouf Al Anzi, kojima će se pridružiti brojni mladi talenti, uključujući perspektivne nogometašice iz Katara, UAE, Saudijske Arabije i Egipta, kao i polaznici Aspire akademije u Dohi.

KAKVA BOMBETINA: DINAMO U SVOJE REDOVE DOVODI HRVATSKOG REPREZENTATIVCA?

Komentari

komentara

« Povratak