KAKVA LOVA: Portugal uzeo rekordnu zaradu, a evo koliko je Hrvatska dobila od Lige nacija!

FOTO: UEFA

Osvojivši prvo mjesto u Ligi nacija, nogometna reprezentacija Portugala je osvojila i 10,5 milijuna eura, dok je drugoplasiranoj Nizozemskoj pripalo devet milijuna eura. Hrvatska je za sudjelovanje u Ligi A zaradila 2,25 milijuna eura.

U najjačem razredu, u kojem je igrala i Hrvatska, svaka je reprezentacija prvotno trebala dobiti po 1,5 milijun eura, a pobjednik svake od četiri skupine dodatni 1,5 milijun. No, UEFA je kocem prošle godine donijela odluku o povećanju nagrada za sve razrede. Tako će svaka od 12 sudionica Lige A, u kojoj su igrali i Vatreni, dobiti po 2,25 milijuna eura, a pobjednici skupina (Portugal, Švicarska, Nizozemska i Engleska) dodatnih 2,25 milijuna eura.

Najbolje četiri reprezentacije iz Lige A koje su nastupile na završnom turniru u Portugalu imale su priliku i za dodatnu zaradu. Po ‘novim tarifama’, konačni pobjednik Lige nacija dobit će još šest milijuna eura, finalist 4,5 milijuna eura, trećeplasirana selekcija ovog natjecanja 3,5 milijuna eura, a četvrtoplasirana momčad prvog izdanja Lige nacija još 2,5 milijuna eura…

Dakle, Portugalci su za osvajanje 1. mjesta zaradili ukupno 10,5 milijuna eura, drugoplasirani Nizozemci devet milijuna eura, Engleska za treće mjesto osam milijuna eura, a Švicarska kao četvrtoplasirana sedam milijuna eura.

KLUB PO NJEGOVOJ MJERI: GRIEZMANN ODLUČIO GDJE NASTAVLJA KARIJERU!

SRAMOTNO: Otkriven pravi razlog zbog kojeg je Ćaleta-Car otkazao nastup na U-21 EURU!

index.hr

Komentari

komentara

« Povratak