Kakva obitelj! Nakon djeda i oca i treća generacija će zaigrati u Španjolskoj reprezentaciji!

FOTO:

Događa se da se očevi i sinovi bave nogometom. Ipak, rijetkost su obitelji iz kojih dolaze čak tri generacije profesionalnih nogometaša i to reprezentativaca! Iz Španjolske dolazi jedna takva obitelj…

Ovakve su obitelji rijetkost

Španjolska obitelj Alonso ušla je u odabrano društvo obitelji gdje su za neku nacionalnu vrstu zaigrali predstavnici čak triju generacija: djed, otac i sin. Naime, španjolski izbornik Julen Lopetegui objavio je popis igrača na koje računa u predstojećim prijateljskim utakmicama, a na njemu je i 27-ogodišnji Marcos Alonso. Marcos je tako naslijedio svog djeda i oca koji su također branili španjolske nacionalne boje.

U ožujku 1955., Marcos Alonso Imaz je debitirao za Španjolsku reprezentaciju u susretu s Francuskom. Njegov sin, Marcos Alonso Pena, debitirao je pak 1981. u susretu s Englezima.

Sjajnim partijama u Fiorentini i Chelseau, španjolski izbornik je odlučio dati priliku i trećoj generaciji Alonsa i to u prijateljskim susretima s Njemačkom i Argentinom.

Ovakvi primjeri su vrlo rijetki. Do sad je u svijetu zabilježeno samo nekoliko obitelji u kojima su djed, otac i sin igrali za nogometnu reprezentaciju: slovačka obitelj Weiss, obitelj Feeney iz Sjeverne Irske, obitelj Emam iz Egipta, obitelj Salvinu s Malte, urugvajska obitelj Forlan te obitelj Hernandez iz Meksika.

Komentari

komentara

« Povratak