KAKVA PRIČA: Evo koliko je Ajax platio za Frenkieja de Jonga!

FOTO:

Mnogi vjeruju kako je Frenkie de Jong pravi izdanak Ajaxove škole, ali to nije točno. Ovaj maestralni veznjak kao 7-godišnjak je započeo s nogometom u klubu koji se zove Willem II.

Tamo se zadržao sve do ljeta 2015. godine kada prelazi u Ajax. Ono što fascinira je podatak da je nizozemski velikan ovog mladića platio samo 1 euro! No, postoji jedna odlična klauzula s kojom se Willem II itekako osigurao.

Naime, Willem se donekle osigurao pa je u ugovor ugradio klauzulu po kojoj im je Ajax dužan isplatiti 10 posto od eventualnog budućeg transfera. A 23. siječnja ove godine Barcelona je potvrdila transfer Frenkie de Jonga iz Ajaxa. Transfer iznosi ogromnih 75 milijuna eura, a vjerujemo kako su glavni ljudi u Willemu itekako zadovoljni s ovim poslom.

Willem će tako dobiti 7,5 milijuna eura zbog odlaska de Jonga u Barcelonu. Koliko je nadišao nizozemsku Eredivisie govori podatak da je postao prvi Ajaxov igrač od kad se vodi statistika (2010. nap. a.) koji je imao 100% uspješnosti driblinga u jednoj utakmici (9/9), a prosječno po utakmici pokušava sedam driblinga.

Frenkie će idući mjesec proslaviti 22. rođendan, a on već ima 7 nastupa za seniorsku reprezentaciju Nizozemske.

PRAVA BOMBA: ENGLESKI VELIKAN NUDI 10 MILIJUNA EURA ZA ZVIJEZDU DINAMA!

ON JE JEDAN OD NAS: Pogledajte s kojim klubom Griezmann igra Football Manager!

Komentari

komentara

« Povratak