KAKVO PONIŽENJE NA CAMP NOU: Navijači Barce su bijesni, klub najavio istragu!

FOTO:

Barcelona je pomalo neočekivano ispala u četvrtfinalu Europa lige od Eintrachta iz Frankfurta. Devetoplasirana momčad Bundeslige prošla je u polufinale ukupnim rezultatom 4:3.

Na Campu Nou bilo oko 30 tisuća Nijemaca?!

Osim poraza 3:2, Barcelona je sinoć doživjela još jedan veliki šok. Naime, na tribinama Camp Noua našlo se približno 80 tisuća navijača, od čega je bilo oko 49 tisuća domaćih te čak 31 tisuća gostujućih navijača. Za Barcelonu kao klub, igrače, ali i navijače ovo je bio veliki šok.

Mundo Deportivo piše kako je Barcelona prema UEFA-inim propisima za Frankfurt poslala pet tisuća ulaznica, no njemačkih navijača je bilo otprilike šest puta više. Iz Barcelone tvrde kako su Nijemci očito koristili alternativne načine kupnje ulaznica. Recimo, državljanin Španjolske mogao je kupiti ulaznicu na tuđe ime, a puno ulaznica se moglo kupiti preprodajom. Do ulaznice su mogli doći i njemački državljani koji borave u Španjolskoj. Također, oko 26 tisuća navijača Barcelone zamrznulo je svoju sezonsku ulaznicu pa su ta mjesta bila dostupna za prodaju na internetu.

Trener Barcelone nije skrivao nezadovoljstvo stanjem na tribinama:

„Očekivao sam da će na Nou Campu biti 70 tisuća naših navijača. Danas to nije bio slučaj, izgledalo je kao da igramo neko finale. Klub mora istražiti što se točno dogodilo.”

Oglasio se i predsjednik Joan Laporta:

„Ono što se dogodilo na tribinama je sramota i ne smije se ponoviti. Nismo mogli pobijediti. Svi smo tužni i ljutiti zbog poraza, ali to se mora prihvatiti. Osjećam se posramljeno zbog toga što se dogodilo na tribinama. To je bilo ponižavajuće. Poduzet ćemo sve mjere povodom toga.”

Komentari

komentara

« Povratak