KALKULACIJE I KALKULACIJE: Evo zašto je remi Srbije i Slovenije sjajna vijest za Hrvatsku!

FOTO:

U drugom kolu u skupini C Europskog prvenstva u Njemačkoj na Allianz Areni u Münchenu gledali smo jednu o najdramatičnijih utakmica turnira. Slovenija i Srbija na kraju su remizirale rezultatom 1:1. Slovenci su poveli kada je zabio Žan Karničnik u 69. minuti, ali Srbi su izjednačili preko Luke Jovića u doslovno posljednjim sekundama utakmice u 95. minuti.

Taj remi mogao bi biti jako važan i dobar za Hrvatsku. Naime, postoji realna šansa da će Hrvatska završiti kao treća u skupini. S obzirom na to da u osminu finala idu i četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije, praktički svaka utakmica na turniru je Hrvatskoj bitna i može joj pomoći ili odmoći.

Hrvatskoj će za bilo kakav prolazak skupine gotovo sigurno trebati pobjeda protiv Italije, ali postoji način da dalje prođe i sa samo jednim bodom. Ovim remijem i jučerašnjim rezultatima je ta šansa nešto uvećana.

Naime, u zadnjem kolu ove skupine favorizirane Engleska i Danska igraju protiv Slovenije, odnosno Srbije. U slučaju da Engleska i Danska pobijede, Slovenija će završiti skupinu kao trećeplasirana momčad s dva boda, isto koliko će imati i Hrvatska ako remizira s Talijanima.

U tom slučaju bi odlučivala gol-razlika gdje Hrvatska ne stoji dobro jer ima -3, ali uz visoku pobjedu Engleske nad Slovenijom (barem tri gola razlike), može biti bolja od Kekove momčadi. Jučer su se za Hrvatsku također dogodile sjajne stvari.

Naime, u skupini A treća Škotska ima jedan bod i u zadnjem kolu igra protiv četvrte Mađarske koja je bez bodova. Kada bi rezultat na toj utakmici bio neriješen, tada bi Škotska bila trećeplasirana s dva boda i gol-razlikom lošijom od Hrvatske jer je od Nijemaca izgubila s čak četiri gola razlike.

Tako bi se Hrvatskoj moglo poklopiti da u barem dvije skupine trećeplasirane budu reprezentacije s dva boda. Naravno, to je moguće i u svim preostalim skupinama u kojima se još nisu odigrale utakmice drugog kola. Treba napomenuti i da remi protiv Italije Hrvatskoj ne bi bio dovoljan u slučaju da Španjolci ne pobijede Albaniju jer bi onda bila zadnja u skupini, piše Index.hr.

Komentari

komentara

« Povratak