Kanadski izbornik objavio popis za pripreme, otpao im važan igrač

FOTO:

Izbornik kanadske nogometne reprezentacije, koja će na SP-u igrati u skupini s Hrvatskom, John Herdman objavio je popis igrača za pripremni kamp u Bahreinu tijekom kojeg će igrati i prijateljsku utakmicu s domaćinima.

Budući da ove pripreme padaju izvan službenog FIFA-inog termina, u Bahrein putuju većinom igrači iz Major League Soccer. Bit će to posljednje okupljanje kanadske vrste prije nego što se reprezentacija preseli u Katar, a Herdman objavi konačan popis putnika na SP.

Momčadi imaju rok do 14. studenog objaviti popis igrača za Svjetsko prvenstvo, koji je ovoga puta proširen na 26 igrača. Herdman je poručio kako će popis objaviti što kasnije zbog zabrinutosti za ozljede. Očekivalo se kako će na popisu biti branič njemačkog drugoligaša SSV Jahn Regensburga, Scott Kennedy (25). Međutim, Kennedy je u susretu protiv Hanse iz Rostocka pao na rame i definitivno ostao bez SP-a.

“Nitko nije predvidio što će se dogoditi Scottu. Mogao je pasti 10 puta, ozljeda bi se dogodila samo jednom. I dogodila se,” kazao je kanadski izbornik. “Za Scotta, nažalost, nema povratka. Bio je shrvan. On ima sjajan karakter, njegov izostanak bit će veliki gubitak za ovu skupinu, na terenu i izvan njega,” dodao je.

Herdman je koristio 39 igrača tijekom kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, ali za Katar će morati smanjiti listu. “Imam 26 igrača na umu. Međutim, još uvijek postoji mogućnost za promjene. Morat ćemo donijeti neke stvarno teške odluke.”

Komentari

komentara

« Povratak