KAO IZ VEDRA NEBA: Vatreni dvojac odlučio završiti karijeru!

FOTO:

Hrvatska nogometna reprezentacija u povijesti je imala jako puno fantastičnih nogometaša, a u tu grupu svakako pripada i ovaj dvojac.

Naime, zbogom nogometu odlučila su reći dva senatora iz zagrebačke Lokomotive – Nikica Jelavić i Sammir. Kako pišu Sportske novosti, Jelavić prošloga tjedna nije trenirao zbog privatnih obveza i u ponedjeljak bi trebao obznaniti odluku o prestanku igranja. A Sammir je bio na popisu putnika za Šibenik, no u posljednji se trenutak javio u klub i rekao da “više ne može”.

“Definitivno su obojica odlučili završiti karijere, bila je to njihova samostalna odluka, nitko na njih nije utjecao. Jelavić je odlično odradio utakmicu s Hajdukom, stvarno nam je jako pomogao, ali i nakon tog dvoboja koljeno mu je bilo natečeno nekoliko dana, sve mu više vremena treba za oporavak”, potvrdio je vijest trener Jerko Leko koji potom dodaje:

“Sammira, pak, već kronično muče tetive, nakon svakog većeg napora dobije upalu tetiva, pa je i on odlučio prestati s igranjem. Računao sam na njega za utakmicu u Šibeniku, bio je među 20 kandidata za nastup, ali javio se uoči puta u klub i rekao je da se više ne vidi u našoj svlačionici. To je njegova odluka, uvijek je samostalno donosio odluke za koje je smatrao da mu odgovaraju, pa je tako i sad odlučio. Na nama je da to respektiramo i da mu zahvalimo, kao i Jelaviću, za sve što je napravio za ovaj klub”.

Obojica mogu biti itekako ponosna na svoje karijere. Jelavić je još kao 22-godišnjak iz Hajduka otišao u belgijski Zulte-Waregem za 500 tisuća eura. Nakon toga je otišao u Rapid Beč iz kojeg je napravio sjajan transfer u Glasgow Rangers. Fantastične partije u škotskom velikanu donijele su mu transfer u Everton. Još je igrao za Hull City i West Ham, a prije Lokomotive imao je i kinesku avanturu gdje je bio četiri godine.

S druge pak strane Sammir je pravi kralj HNL-a. Godinama je branio boje Dinama i mora se priznati kako je jedan od najvećih igrača u povijesti hrvatskog prvenstva. Tko zna kakva karijera bi bila da ga je Mamić pustio u najboljim godinama. Ali ipak je otišao u španjolski Getafe gdje je igrao protiv Messija i Ronalda.

Jelavić je za reprezentaciju upisao 36 nastupa i pritom postigao šest golova. Sammir je upisao sedam nastupa. Obojica su bili članovi reprezentacije koja je nastupila na Svjetskom prvenstvu 2014. godine u Brazilu.

Komentari

komentara

« Povratak