Kaos i prljave igre u Barceloni se nastavljaju, a Messi je postao glavni „mamac“!

FOTO:

Proteklih pola godine neće biti razdoblje kojeg će se Barcelonini navijači rado sjećati. Na žalost, pomalo kaotično stanje u katalonskom klubu se i dalje nastavlja.

Kaos i prljave igre

Prošlosezonski loš rezultat u Ligi prvaka i neosvajanje španjolskog prvenstva označile su početak teškog razdoblja u Barceloni. Nakon toga je uslijedila trakavica s odlaskom Lea Messija kojeg su Katalonci ipak „na silu“ uspjeli zadržati. Nova je godina donijela saznanje o teškom financijskom stanju Barcelone, ali i o dugovima koje će još dugo morati otplaćivati.

Posljednji u nizu skandala je afera „Barcagate“ zbog koje je bivši predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu uhićen. Sumnjiči ga se za nanošenje financijske štete klubu prilikom ugovaranja posla s jednom kompanijom.

Problem je i što je Lionel Messi od ljeta slobodan igrač. Upravo je Argentinac glavni adut jednog od kandidata na predstojeći predsjedničkim izborima. Naime, Joan Laporta, tvrdi da će u slučaju da baš on postane predsjednik, Messi sigurno ostati u klubu. Jedna od njegovih predizbornih izjava, u koju su brojni navijači povjerovali, je i ova:

„Imam odličan odnos s Leom i on će razmotriti bilo koji prijedlog koji mu ponudim. Ako ne pobijedim, siguran sam da Leo neće ostati u Barceloni. Nije mu važan samo novac, želi konkurentnu momčad. Siguran sam da će poslušati moju ponudu, baš kao što sam siguran da će, ako netko drugi pobijedi, otići.“

Izbori za predsjednika su 7. ožujka, a bez obzira o pobjedniku, novog predsjednika čeka jako težak posao.

Komentari

komentara

« Povratak