KAOS U OSIJEKU: Hoće li Bjelica nakon ovog propusta otići iz kluba?

FOTO:

Dan nakon sramotnog ispadanja Osijeka od kazahstanskog predstavnika Kizilžara stigla je potvrda kako će Nenad Bjelica ipak nastaviti projekt s gradom na Dravi.

Međutim, navijači Osijeka su pred kraj dvoboja pokazali kako žele ekspresni odlazak Nenada Bjelice jer smatraju kako ipak nije donio pomak voljenom klubu. Štoviše, Kohorta je čak izdala priopćenje u kojem se traži odlazak legende kluba:

“Naša ljubav prema Nogometnom klubu Osijek je bezuvjetna, a interes voljenog KLUBA na prvom nam je mjestu. Upravo iz tog razloga, a kako bi se prije iduće utakmice sa Slaven Belupom barem donekle smirile strasti, inicirali smo zajednički sastanak s predstavnicima igrača i stručnog stožera.

Na sastanku je igračima obrazložen stav grupe vezano uz njihove posljednje nastupe, a posebice im je objašnjen kodeks ponašanja kojega se trebaju pridržavati u odnosu prema KLUBU i u odnosu prema navijačima.

Da sastanak ne prođe u potpunosti uspješno pobrinuo se onaj kojemu bi smirivanje uzavrele situacije trebao biti prioritet – Nenad Bjelica. Šef stručnog stožera nije se pojavio na sastanku jer očito kako mu ponos i ego ne dozvoljavaju da sjedne za stol s navijačima koji su zadnja linija obrane interesa KLUBA.

Iako smo i nakon posljednje europske utakmica jasno poručili koga smatramo glavnim i odgovornim krivcem za najveću blamažu u novijoj povijesti kluba, ali i za posljednje nemoćne, negledljive i neuspješne nastupe, željeli smo u dobroj namjeri uspostaviti dijalog i čuti planove trenera i igrača za nastavak sezone.

S obzirom na to da je trener odbio pruženu ruku, od danas će u našem fokusu biti jedan cilj – ODLAZAK NENADA BJELICE.Trener NK OSIJEKA lažnim i licemjernim ponašanjem umotanim u jeftini PR pokušao je sebe izdići iznad kluba.

Bezuspješno! Nitko nije veći od našeg KLUBA a posebno ne osoba koja svoj KLUB „voli“ za 1,2 milijuna eura godišnje odnosno 100.000,00 eura mjesečno, ili još jednostavnije rečeno za 3.000,00 eura dnevno.

Svojim radom u NK OSIJEKU Bjelica je sebe raskrinkao kao neuspješan trener:

– Dobio je najskuplji trenerski ugovor u HNL-u, (nekoliko puta veći od trenera konkurenata)

– Dobio je odriješene ruke za sastavljanje momčadi i stručnog stožera,

– Kao prvi trener u povijesti NK OSIJEKA dobio je mogućnost plaćanja višemilijunskih odštete za igrače po njegovom izboru, (Mierez, Lovrić, Nejašmić),

– Doveo je dvadesetak igrača po svom izboru (neki od njih nisu skupili ukupno 90 minuta nastupa za klub, a predstavljali su se kao velika pojačanja),

– Izgubio je sve ključne utakmice (Basel, CSKA Sofija, Kizližar, dvije kup utakmice s Rijekom, posljednji derbi s Dinamom),

– Nije isprofilirao niti jednog novog igrača iz škole nogometa NK OSIJEKA (Belju doveo bivši stručni stožer) a istodobno dovodi svoje prijatelje u zalasku karijere koji dobivaju basnoslovne ugovore,

– Igra njegove momčadi je negledljiva i u potpunosti neatraktivna.

Ostaje za vidjeti hoće li se Nenad Bjelica povući nakon ovako žestokog priopćenja, ali zasad očito ima podršku uprave…

Komentari

komentara

« Povratak