KAPETANE, POVEDI NAS DO ZLATA: Evo što je Modrić rekao nakon plasmana u finale

FOTO:

Hrvatska nogometna reprezentacija svladala je Nizozemsku u polufinalu Lige nacija nakon produžetaka. U regularnom dijelu je bilo 2:2, a onda su Vatreni postigli još dva pogotka u produžecima.

Nizozemci su poveli u 34. minuti preko Malena, a taj rezultat nije se mijenjao do kraja prvog dijela. U drugom poluvremenu gledamo potpuno drugu Hrvatsku koja radi preokret preko Andreja Kramarića i Marija Pašalića. No, onda nas je zadesio pravi šok kada je Lang izjednačio u 96. minuti.

Međutim, Zlatko Dalić i društvo već su naviknuli igrati produžetke s obzirom na golemo iskustvo sa posljednja dva Svjetska prvenstva. Izbornik u igru ubacuje Petkovića, a ovaj mu se odužuje prekrasnim golom u 99. minuti za 3:2. Konačnih 4:2 postavio je kapetan Luka Modrić koji je na kraju proglašen i igračem utakmice.

Poslije dvoboja dočekalo ga je zanimljivo pitanje, što je vaša pokretačka snaga? “Ljubav prema nogometu daje mi snagu da idem dalje. To je najveći pokretač”, kazao je Luka.

Kako ste se osjećali kada je cijeli stadion skandirao vaše ime? “Bilo je fantastično. Prije utakmice smo izašli na stadion i nismo mogli vjerovati koliko ih ima. Osjećali smo se kao kod kuće. Hvala im na tome. Oni nas guraju dalje, daju nam snagu, bili su fantastična, naša su velika snaga”.

Jeste li odlučili hoćete li nastaviti igrati za reprezentaciju? “Već sam rekao da ću to reći nakon što završi Liga nacija. Sada je sva koncentracija na finale. Poslije će biti vremena za sve”.

Je li ovo najluđa utakmica u karijeri? “Bilo je infarktnih utakmica i na svjetskim prvenstvima. Ova spada u jednu od takvih. Pobijedili smo domaćina na stadionu na kojem dugo nisu izgubili. Gledatelji su mogli uživati, bilo je napeto, puno šansi. Na kraju smo uspjeli doći do pobjede uz naš karakter i stav. Ali napravili smo tek pola posla, očekuje nas još finale.“

Komentari

komentara

« Povratak