KATARSKI NOVAC IDE DALJE: Za 80 milijuna eura kupili ugledni europski klub!

FOTO:

Katarski novac sve više ulazi u europski nogomet. Katar Sports Investments već je deset godina na čelu francuskog PSG-a, a svoj utjecaj sada šire i dale.

Naime, vodeći svjetski mediji danas su prenijeli kako je Katar Sportsk Investments kupio 21.67% portugalski klub Sporting Club de Braga. U pitanju je klub koji redovito igra europski nogomet, dok se u domaćem nogometu ipak nalazi iza Benfice, Porta i Sportinga.

Zanimljivo, za identični iznos kupljen je francuski gigant PSG. Do sada je u PSG uloženo preko 2 milijarde eura i nastavit će se sa ulaganjem, a cilj je imati što više manjih, perspektivnih, klubova koji bi trebali biti filijale PSG-a u kojima bi se razvijali mladi i talentirani igrači.

PSG ima jednog od najboljih i najcjenjenijih sportskih direktora, Luis Camposa, koji bi sigurno u ove klubove dovodio perspektivne igrače koji bi vremenom završavali na Parku Prinčeva.

Slijedi nam veoma zanimljiva priča sa PSG-om i Katarskim investicijskim fondom koji želi parirati onom iz Ujedninjenih Arapskih Emirata koji je u vlasništvu Manchester Cityja.

Komentari

komentara

« Povratak