KATASTROFALNE VIJESTI: Petkoviću je pod upitnikom nastavak sezone, ali i EURO?!

FOTO:

Sportske novosti u današnjem izdanju dotaknuli su se stanja oko Brune Petkovića, sjajnog napadača hrvatskog prvaka koji je zaradio ozbiljnu ozljedu.

Naime, hrvatski reprezentativac je zaradio luksaciju ramena na utakmici s Goricom. Kad malo proguglate kako se liječi ta ozljeda, onda uglavnom, u većini slučajeva, takva ozljeda zahtijeva – operaciju. Tako smo se educirali da se danas koriste artroskopske anatomske operacije ramena, kojima je cilj vratiti funkcionalnost stabilizatora ramena. Dva mjeseca nakon operacijskog zahvata očekuje se približno normalna aktivna pokretljivost ramena. U slučaju da se radi o sportašu, s treningom se može početi četiri mjeseca nakon operacije. Puno opterećenje i kontaktni sport dozvoljeni su 6 mjeseci nakon operacije, a uspješnost operacije je veća od 90 posto.

Dakle, tu je onda sve jasno, ako se Petković podvrgne operaciji, onda ga nema četiri do šest mjeseci i propada mu ne samo nastavak Dinamove bajke u Europskoj ligi, već i Europsko prvenstvo! Međutim, tako kažu medicinski stručnjaci, postoji mogućnost, istina u malom broju slučajeva, da sportaši mogu igrati bez boli, makar uz nestabilno rame. Logično jest da ova druga varijanta sigurno više odgovara Petkoviću, makar je naravno riskantna.

Teško je vjerovati da bi Petković pristao na operaciju pa da mu propadne bitna stvar za njegovu karijeru, Europsko prvenstvo. Konačno, Petković treba Dinamu. Ne samo za Europu, nego i za domaće prvenstvo. Bitka za domaću titulu je žestoka, bez njega će biti jako teško.

Prije neki dan razgovarali su s Petkovićem i on je bio veliki optimist…

Komentari

komentara

« Povratak