Kina, SAD, Napoli… Gdje će Ibrahimović po završetku sezone?

FOTO:

S obzirom da švedskom reprezentativcu Zlatanu Ibrahimoviću jednogodišnji ugovor u Manchester Unitedu ističe već ovog ljeta, mediji se zabavljaju mogućim ishodima ljetnog prijelaznog roka.

Neville: Ibrahimović treba ostati u Unitedu

Nedavno smo pisali o tome kako američki LA Galaxy intenzivno pregovara s Unitedom oko Ibrahimovićevog transfera. Spominje se i činjenica kako bi taj transfer mogao biti najveći u povijesti MLS lige. Ipak, čini se da ga se Manchester United neće tako lako odreći.

Iako u 36. godini života, Ibrahimović potvrđuje da su godine samo brojke – od dolaska u United prošlo ljeto uspio je postići impresivnih 26 golova. Svojim odličnim partijama začepio je usta svim skepticima koji su smatrali da se neće biti u stanju nositi s tempom i jačinom Premier lige.

Bivši kapetan „crvenih vragova“, Gary Neville, smatra da bi odlazak Ibrahimovića bio veliki propust za United. U intervju za Omnisport, Neville je kazao da bi Manchester United trebao Ibri ponuditi dvogodišnje produljenje ugovora.

Bez obzira kakve uvjete Ibrahimović traži, Neville smatra da bi ih United trebao prihvatiti jer je Ibrahimović postao ključna figura Mourinhove jedanaestorice.

Da, smatram da Ibrahimović treba ostati u Manchesteru.“, kazao je Neville te nastavio:

Zbog svojeg profesionalizma, treninga i posvećenosti klubu, treba ostati.“

Mislim da Unitedu treba osobnost i karakter jednog Ibrahimovića! S obzirom koliko je dao u dosadašnjem tijeku sezone, mislim da je uspjeh kluba vezan za njega!“, smatra Neville.

Naravno, ne očekujem da će i dalje igrati na istoj razini, ali za sada je vrlo bitna karika. Svjestan sam da on želi igrati svaku utakmicu. Na Mourinhu je da na najbolji mogući način iskoristi njegove sposobnosti, ali i da ga poštedi u nebitnim utakmicama.“, smatra bivši kapetan Uniteda.

Kina, SAD, Napoli… ili ostanak u Manchesteru?

Osim već spomenutog LA Galaxy-a, člana američke nogometne lige, za Ibrahimovića su zainteresirani i neki kineski klubovi. I u jednom i u drugom slučaju, spominju se vrtoglavi iznosi s kojima se Manchester United ne može nositi. Dodatne špekulacije izazvala je i posljednja Ibrina izjava kojom kao opciju navodi i Napoli.

Transfer u Napoli? Nikad se ne zna! Dobro se osjećam u Unitedu, ali… vidjet ćemo.“, uz smiješak je kazao za Fox Sports.

Hoće li Ibri presuditi novac ili tradicija i ugled europskog nogometa, pokazat će već ljetni prijelazni rok.

https://nogometne-vijesti.hr/transferi/carlo-ancelotti-nasao-zamjenu-xabija/

Komentari

komentara

« Povratak