KLOPP O NOVOM TRENERU MANCHESTER UNITEDA: To su jako loše vijesti…

FOTO:

Ralf Rangnick novi je trener Manchester Uniteda i vodit će momčad do kraja sezone. O novom strategu „crvenih vragova“ oglasio se Jurgen Klopp.

Nije sretan…

Ralf Rangnick preuzeo je posrnulu momčad Manchester Uniteda i vodit će je minimalno do kraja sezone. Svoju menadžersku karijeru započeo 1983. i za njega se kaže da je jedan od vizionara suvremenog nogometa.

Rangnick je ovog ljeta stigao u Moskvu gdje radi kao generalni menadžer u Lokomotivu, a prije toga je bio ključan čovjek u Red Bullovu nogometnom projektu. Od lipnja 2012. bio je sportski direktor RB Salzburga i RB Leipziga kojemu je postao i trener u veljači 2015. godine. Pod njegovim vodstvom klub je ušao u prvu Bundesligu, a 2018. je ponovno preuzeo klupu toga kluba.

Nakon toga je postao šef razvoja Red Bulla na svjetskoj razini, a posebno se fokusirao na New York Red Bulls i brazilski Red Bull Bragantino. Pod njegovim nadzorom New York je osvojio tri trofeja, a Bragantino je ušao u brazilsku Serie A.

O njegovom dolasku u United se oglasio i Jurgen Klopp, trener Liverpoola.

„Na žalost, dolazi dobar trener u Englesku i u Manchester United. Ralf je stvarno iskusan menadžer, izgradio je gotovo dva slavna kluba niotkuda”, rekao je Klopp, dodavši:

„Napravio je mnogo različitih poslova u nogometu, ali njegova je prva briga uvijek bila biti menadžer i to je njegova najbolja vještina. United će biti organiziran, mislim da ćemo na terenu to morati shvatiti, to očito nije dobra vijest za druge momčadi u Engleskoj. Ralf je i dobar čovjek i sjajan trener!”

Komentari

komentara

« Povratak