KLOPP OTVORIO DUŠU: To je prava katastrofa za Liverpool i afričke igrače!

FOTO:

Engleski Liverpool nalazi se na korak do osvajanja engleskog prvenstvao, i to nakon čak 30 godina. No, Jurgen Klopp ovih dana otvoreno priča o velikom problemu koji će zahvatiti i njegovu ekipu.

Njemački strateg požalio se tamošnjim novinarima nakon što je objavljen raspored za Afrički kup koji će se igrati sljedeće godine. Turnir će početi u siječnju i trajati do veljače, što znači da će Liverpool ostati bez tri bitna igrača, Sadija Manea, Mohameda Salaha i Nabyja Keite.

Kloppa je jako razočaralo to što FIFA nije komunicirala s klubovima oko rasporeda ovog turnira i kaže da ovakav raspored ide na štetu afričkim igračima.

“Ne mogu poštovati više Afrički kup nacija nego što poštujem jer mi se jako sviđa natjecanje. Gledao sam ga puno tijekom života, no problem je kad se turnir igra tijekom sezone. Razumijem da ima smisla da se igra tijekom zime u Europi kada je vrijeme u Africi bolje, shvaćam to. Ipak, postoji nekoliko problema. Nekoliko tjedana prije Kupa nacija igra se Svjetsko klupsko prvenstvo gdje će isto biti puno afričkih igrača”, kaže Klopp pa nastavlja o drugom razlogu svog nezadovoljstva:

“Druga stvar je u tome da ovo ne pomaže afričkim igračima. Nećemo prodati Salaha, Manea i Keitu jer imaju turnir od siječnja do veljače, naravno, iako je ovo katastrofa za Liverpool. Problem će imati drugi, nedokazani Afrikanci koje će klubovi pokušati dovesti znajući da će biti četiri tjedna bez njih. To je normalan proces kroz koji klub prolazi, tako da im to ne pomaže, a FIFA je donijela odluku a da se nije konzultirala s trenerima ili igračima.”

Klopp je također pričao o velikom problemu što se tiče previše utakmica u sezoni. Njemački strateg dao je zanimljivo objašnjenje:

“Zaboravljamo svi da ova natjecanja igraju igrači. Jako mi je žao Harryja Kanea koji se ozlijedio i možda će propustiti Euro. Prvi put ljudi u Engleskom nogometnom savezu razmišljaju o tome da imamo previše utakmica. Takve stvari se moraju dogoditi da oni počnu razmišljati o tome.”

Ostaje za vidjeti hoće li izjave europskog prvaka nešto promijeniti…

OVO JE ZBILJA NEVJEROJATNO: MODRIĆ JE TAJ TRENUTAK ČEKAO ČAK SEDAM I POL GODINA!

JE LI MOGUĆE? Evo što koči Olmov transfer u AC Milan!

Komentari

komentara

« Povratak