Klub iz Republike Srpske na utakmicu poziva grafikom na kojoj su Arkanovi četnici

FOTO:

Drugi rang bosanskohercegovačkog nogometa podijeljen je u lige Federacije i Republike Srpske čiji se klubovi natječu za promociju u Premijer ligu, tj. najviši rang nogometa u nama susjednoj državi. Utakmica 15. kola Prve lige Republike Srpske između Radnika iz Bijeljine i Laktaša ne bi bila naročito zanimljiva sportskoj javnosti izvan srpskog entiteta da je klub iz Laktaša nije najavio na vrlo neuobičajen način.

Drugoligaš iz okolice Banje Luke na svojoj je stranici objavio tekst kojim najavljuje gostovanje kod donedavnog premijerligaša Radnika. U tekstu su uobičajene informacije poput kartoniranih igrača i kratkog pregleda recentne forme protivnika, ali ono što ga izdvaja od ostalih je posebna ilustracija.

Naime, u Laktašima su tekst “obogatili” fotografijom Srpske dobrovoljačke garde, paravojne formacije koja je pod zapovjedništvom Željka Ražnatovića Arkana sudjelovala u ratovima u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, a poznata je po sudjelovanju u ratnim zločinima i nadimku Tigrovi.

Preko lica Arkana i njegovih suboraca nalijepljena su lica prvotimaca Laktaša, a pri vrhu je dodana i izjava kapetana Borisa Ostojića, koji je nazvan komandantom Garde: “Pravac Bijeljina!” Taj citat vrlo je vjerojatno inspiriran snimkom Ratka Mladića, koji je po ulasku u Srebrenicu svoje jedinice usmjeravao rečenicom: “Pravac Potočari!”

Bijeljina je inače grad u Semberiji, regiji na krajnjem sjeveroistoku Bosne, svega nekoliko sati vožnje od Beograda. Arkanove jedinice ušle su u ovaj grad početkom travnja 1992. godine i pri tome pobile nekoliko desetaka civila, uglavnom Bošnjaka, ali i Srba nelojalnih novim vlastima.

Index.hr

Komentari

komentara

« Povratak