KOME IDE ZLATNA LOPTA? Ovo su najveći favoriti za najboljeg na svijetu!

FOTO:

Zlatna lopta, posebna nagrada u nogometnom svijetu koja se dodjeljuje igraču za kojeg se smatra da se pokazao najboljim u prethodnoj kalendarskoj godine. Sjećate li se kad je konkurencija bila tako zanimljiva kao za ovu godinu? Ni mi se ne sjećamo…

Svi za Salaha!

Naravno, među konkurentima će svakako biti Cristiano Ronaldo i Lionel Messi, dvojac koji realno gledajući zaista nema konkurencije u posljednjih nekoliko godina. Radi se o dvojcu koji na terenu izgleda kao da su došli iz druge galaksije.

Vrlo je izgledno kako će mjesto među favoritima vidjeti nova zvijezda Liverpoola, Mohamed Salah. Iako je do izbora najboljih ostalo više od sedam mjeseci, Salah se visoko popeo na ljestvici favorita za Zlatnu loptu. No, kladionice najviše šanse daju Ronaldu.

Kvota na njega je 2.1, a Salah je sa drugog mjesta izgurao Lionela Messija. Njegovi nastupi nikog nisu ostavili ravnodušnim pa je egipatski nogometaš sada odmah iza Ronalda i sa kvotom od 2.5 na osvajanje nagrade za najboljeg na svijetu. Na argentinskog majstora kvota je čak 4.

Čeka se Rusija…

Od ostalih nogometaša nerealno je očekivati da se uključe u bitku za najbolje, pa su tako sa kvotama najbliži vodećem trojcu Neymar i Kevin De Bruyne sa kvotom 11, koji igraju za klubove koji su ispali iz Lige Prvaka.

Još treba dodati kako će Svjetsko prvenstvo u Rusiji biti nova sjajna prilika za dokazivanje. Od Messija se mnogo očekuje u Rusiji. Očekuje se da će na svojim leđima iznijeti reprezentaciju Argentine do finala.

Konačno ozbiljan trenerski angažman: legendarni Steven Gerrard sjeda na klupu jednog od najtrofejnijih klubova?

Komentari

komentara

« Povratak