KONAČNA ODLUKA BAYERNA: „Naravno da Niko ostaje, ekipa je izgledala izvanredno!“

FOTO:

Čelni čovjek minhenskog Bayerna Karl-Heinz Rummenigge potvrdio je da Niko Kovač ostaje trener Bayerna iduće sezone. Iako je njemački velikan imao zaista tešku sezonu, uspješno su prebrodili sve prepreke te osvojili duplu krunu, u finalu Kupa je pao Leipzig s 3:0.

Mediji su često smjenjivali Kovača tokom sezone, ali sada nikakve dileme nema, Niko je dokazao da je materijal za velike stvari. Potvrdio je to i Rummenigge novinarima dan poslije utakmice protiv Leipziga.

“Naravno da Niko ostaje trener, to se nikada nije ni dovodilo u pitanje. U Bayernu su važni trofeji, a to je nešto u čemu trener igra važnu ulogu. Nismo ni sumnjali u Kovača, momčad je izgledala izvanredno”, rekla je legenda Bayerna.

Bavarcima je ovo prva titula Kupu nakon 2016. godine,  Niko Kovač postao je prvi čovjek u povijesti Bayerna iz Münchena koji je osvojio duplu krunu kao nogometaš i trener. Štoviše, postao je i prvi čovjek koji je to uspio u dugoj i bogatoj povijesti njemačkog nogometa.

Niko je kao igrač Bayerna 2003. godine osvojio duplu krunu, a uspio je to i kao trener minhenskog kluba večeras u Berlinu. Također, postao je prvi trener Bayerna od Felixa Magatha koji je obranio titulu u DFB-Pokalu. Magathu je to uspjelo 2005. i 2006. godine na klupi Bayerna, dok je hrvatski trener to uspio na klupi dvaju klubova – Eintrachta i Bayerna, što dosad nikada nikome nije uspjelo u Njemačkoj.

NOVI TRENER JUVENTUSA: Evo tko postaje prvi trener koji će voditi Messija i Ronalda!

Komentari

komentara

« Povratak