KONAČNO OTKRIVENA ISTINA: Evo kako je Messi prije 13 godina sabotirao Ibru u Barceloni!

FOTO:

Zlatan Ibrahimović je prije 13 godina potpisao za Barcelonu, međutim, ondje se zadržao samo godinu dana. Tome je navodno kumovao Leo Messi.

Messi se osjećao ugroženo…

Prije 13 godina, Zlatan Ibrahimović se, nakon nekoliko fantastičnih sezona u Interu, odlučio okušati u velikoj Barceloni. Katalonski je klub za njega izdvojio tad ogromnih 40 milijuna eura, a u suprotnom je smjeru još poslala i Samuela Eto’oa.

Ibra je počeo odlično u Barceloni i u prvom dijelu sezone bio je standardan. Neočekivano, u drugom dijelu sezone Ibrahimović je potpuno nestao. Mnogi su se pitali zašto je Pep Guardiola tako iznenada otpisao Zlatana, što je u konačnici rezultiralo njegovim odlaskom iz Barcelone nakon samo godinu dana.

Ibrahimović je u svojoj knjizi otkrio ono što se već tad nagađalo, a to je da iza Zlatanovog debakla u Barci stoji Leo Messi. Naime, Messi se navodno požalio Guardioli kako ima osjećaj da će ga Ibra izgurati iz momčadi i zatražio je od njega da to nekako promijeni. Messi je tada poslao Guardioli SMS u kojem od njega traži da igra na poziciji napadača, na kojoj je tad standarno bio Ibrahimović. Ipak, od tog dana Ibra više nije bio u Guardiolinom fokusu…

Ovu priču su potvrdili i Sebastian Fest i Alex Julliard u knjizi “The Messi Mystery”, uz točan sadržaj Messijevog SMS-a Guardioli:

„Vidim da više nisam toliko važan za ovaj tim, tako da…”

Guardiola je nakon toga objasnio Messiju da je on i dalje prva zvijezda kluba i čak ga je stavio na poziciju centralnog napadača.

Komentari

komentara

« Povratak