KONFERENCIJA UOČI TUNISA: Izbornik progovorio o „slučaju Ćaleta-Car“, ali i vrućoj temi igranja u Splitu!

FOTO:

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, Zlatko Dalić, održao je konferenciju za novinare, uoči prijateljske utakmice s Tunisom, u Varaždinu.

Tunis – prilika za sve igrače

Hrvatska je u subotu, protiv Walesa, došla do važna tri boda u kvalifikacijama za EURO. Sutra je pak na rasporedu prijateljski susret s Tunisom u Varaždinu.

Izbornik je utakmicu s Walesom komentirao riječima:

„Ja sam potpuno zadovoljan, ne zanima me ljepota ili način pobjede. Ako ćemo već secirati igru, da, brine me zadnjih 15 minuta. Bila je panika i to bismo trebali izbjeći. Trebali smo zabiti još koji gol i riješiti utakmicu, to nam nije odgovaralo, ali bilo je teško vrijeme i ponovno se pokazalo da ako nismo svih 90 minuta motivirani, može se uvući nervoza.”

Što se tiče Tunisa, priliku će dobiti i neki manje afirmirani igrači.

„Nemam posebih informacija o Tunisu. Uživat ćemo u nogometu, dati svima šansu. Zašto bih sada govorio da sam ih gledao kada ne znam ništa. Priliku će dobiti svi igrači koji su odradili pripreme. Pokušat ćemo isprobati nove opcije.”, kazao je Dalić.

„Slučaj Ćaleta-Car“?

Nakon Tunisa, neki igrači će se pridružiti mladoj, U-21 reprezentaciji koja od 16. lipnja nastupa na Europskom prvenstvu:

„Dogovorio sam s Gračanom da igrači sada ostanu s nama za Tunis, a onda odmah idu natrag u momčad i na Euro. Cilj je da ova sjajna generacija ode na Olimpijske igre i nadam se da će to uspjeti ostvariti.”, objasnio je Dalić pa se u nsatavku osvrnuo na „slučaj Ćaleta-Car“. Naime, mladi Duje je odbio igrati za mladu reprezentaciju zbog umora, a kako je kasnije otkriveno i zbog navodnog odmora na Maldivima.

„Svatko od nas donosi odluke za sebe. Neću to komentirati, sve probleme koje imam riješit ću bez medija, bez konferencija i bez panike.”, smatra Dalić.

Novinare je zanimao i Dalićev stav o igranju reprezentacije na Poljudu.

„Ja bih volio da se igra u Splitu iduća utakmica Hrvatske. Hrvatska je reprezentacija svih: Zagreba, Osijeka, Splita, Rijeke… To bi bilo jako lijepo. No, ne odlučujem ja. Želja mene i igrača je Split. Ako ne, Osijek će nas dočekati široko otvorenih ruku. Podrška u Osijeku je bila fenomenalna. Raduje me da je bilo toliko djece ta dva dana u Osijeku. To radi hrvatska reprezentacija. Zato želim da reprezentacija igra u Splitu, da cijeli Poljud skandira “Hrvatska, Hrvatska”. Ja svoj stav ne krijem i ne bojim se reći”.

TURCI BIJESNI: Pobijedili svjetske prvake pa doživjeli veliku neugodnost – reagirao i ministar vanjskih poslova!

NIZOZEMSKA ZVIJEZDA: Cristiano Ronaldo me nakon utakmice nagovarao da prijeđem u Juventus!

Komentari

komentara

« Povratak