KONTROLOR SUĐENJA OKTRIVA: Dinamo oštećen u derbiju, ova situacija prošla ispod radara!

FOTO: HINA/ Mario STRMOTIĆ

Kontrolor suđenja SuperSport HNL-a Draženko Kovačić iznio je stav Komisije sudaca o spornim situacijama u derbiju Hajduka i Dinama (1:1).

Komisija smatra da je ispravna odluka da se ne dosudi jedanaesterac za Hajduk u 22. minuti nakon duela Marka Livaje i Josipa Šutala. “Igrač u bijelom je neometano udario loptu prema vratima, dolazi do sitnog kontakta, ali to nije za prekršaj”, rekao je Kovačić.

U 58. minuti se dogodio duel Josipa Eleza i Dine Perića u Hajdukovom kaznenom prostoru. Sudac se nije oglasio, a ni VAR…

“Situacija koja je prošla ispod radara nama u emisiji i u medijima, također i sucu, a nažalost i VAR sucu koji je imao mogućnost mirno pogledati ovu situaciju iz više kutova. Na početku se radi o guranju, kasnije o hrvačkom zahvatu, gdje je igrač u bijelom napadača bacio u gol. Ovo hrvanje je trajalo i ovo je evidentno prekršaj. I ranije smo upozoravali na ove situacije gdje igrači u fazi obrane s dvije ruke hvataju napadače. To je prekršaj, ako je u kaznenom prostoru, onda je kazneni udarac i žuti karton.”

Deset minuta kasnije dosuđen je penal za Dinamo. “Radi se opet o hvatanju s dvije ruke, što smo spomenuli u prethodnoj situaciji. VAR se opravdano uključio, to je prekršaj, potezanje s dvije ruke, kazneni udarac i žuti karton.”

Komentari

komentara

« Povratak