Kraj jedne ere: legendarni napadač Chelsea odlazi u mirovinu!

FOTO:

Mnogi će biti razočarani no legendarni je napadač Chelsea i Obale Bjelokosti najavio povlačenje iz profesionalnog nogometa.

Kraj jedne ere

Ikona Chelsea i općenito svjetskog nogometa, Didier Drogba, najavio je odlazak u mirovinu. Ovaj legendarni napadač trenutno igra za američki Phoenix Rising, a po završetku tekuće sezone, kopačke će zauvijek objesiti o klin. Ovaj je fenomenalni napadač više od dvadeset godina u profesionalnom nogometu, a ovih je dana proslavio 40. rođendan. Za Telefoot je izjavio:

Meni je nogomet pravo zadovoljstvo. Relativno sam kasno počeo igrati na najvišoj razini, a danas uživam u statusu koji imam. Okružen sam mladim ljudima i sa zadovoljstvom im prenosim svoja iskustva. Ipak, ovo mi je zadnja sezona. Četrdeset mi je godina, vrijeme je.“

Drogba je karijeru započeo u Le Mansu s dvadeset godina, davne 1998. Nakon toga je igrao za Guingamp i Marseille, a u ljeto 2004. pridružio se Chelseau, za 24 milijuna funti. Za ovaj je klub odigrao preko 200 utakmica i postigao više od 150 golova.

Nakon Chelsea, odlično je igrao i za Shanghai Shenhua, Galatasaray te Montreal Impact. Od prošle je godine član Phoenix Risinga i istovremeno je postao i njegov vlasnik, što je jedinstveni primjer u nogometnom svijetu.

Iako sa sjetom, s obzirom na briljantnu karijeru, Drogbi treba priznati da ide u zasluženu mirovinu. Također, treba spomenuti i kako se nastavlja dinastija Drogbi u nogometu s obzirom da bi se Didierov najstariji sin Isaac uskoro trebao pridružiti Guingampovoj školi nogometa.

Komentari

komentara

« Povratak