KRAJ VELIKE KARIJERE: Evo kakvu suspenziju je dobio Paul Pogba!

FOTO:

Francuski veznjak, Paul Pogba, u posljednjem desetljeću bio je jedan od najboljih veznjaka na svijetu. Neki će reći samo dok je nosio dres Juventusa.

I čini se kako je ovaj 30-godišnjak odigrao svoje. Naime, svjetski prvak iz 2018. godine kažnjen je suspenzijom na četiri godine zbog korištenja nedopuštenih sredstava. Tako je je odlučilo talijansko tužiteljstvo za borbu protiv dopinga.

Pogba je suspendiran zato što je test kojem je podvrgnut nakon utakmice Udinesea i Juventusa 20. kolovoza 2023. pokazao da ima višak testosterona. Pogba na toj utakmici nije igrao, nego je sjedio na klupi. U postupku se nije vjerovalo Pogbinoj obrani, koja je tvrdila da je njen štićenik slučajno uzeo nedozvoljenu supstancu.

Zanimljivo, Pogbini odvjetnici nisu uložili žalbu na ovako rigoroznu kaznu. Talijanski mediji dodaju da s obzirom na to da Pogba za dva tjedna navršava 31 godinu, ovako duga suspenzija znači kraj njegove karijere.

Cijelu profesionalnu karijeru Pogba je proveo u dva kluba, a premda je Francuz, nijedan od njih nije iz njegove domovine. U akademiju Manchester Uniteda došao je 2009. kao 16-godišnjak iz Le Havrea. Tri godine kasnije bez odštete je prešao u Juventus. Nakon četiri godine, u ljeto 2016. vratio se u United uz odštetu od 105 milijuna eura, čime je postao tada najskuplji nogometaš u povijesti.

Poslije šest godina Pogba je 2022. opet bez odštete zamijenio United za Juventus. No u drugoj gaži tamo je uslijed ozljeda i spomenute suspenzije zbog dopinga odigrao samo 12 utakmica. Pogba je s Juventusom osvojio četiri prvenstva i dva kupa, sve u svom prvom mandatu u tom klubu. Igrajući za Manchester United osvojio je Liga kup i Europa ligu.

Za analizu utakmice Union Berlin – BVB kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak