KREĆE NOVA DOMINACIJA? Vlasnici Cityja kupuju kultni talijanski klub!

FOTO:

Prema posljednjim informacijama “carstvo” vlasnika Manchester Cityja se širi i na Italiju! Idućih dana bi pregovori trebali biti privedeni kraju.

Velikan sa Sicilije dobiva bogatog vlasnika?

Za navijače Palerma, kluba koji podržava više od pola Sicilije, dolaze dobre vijesti. Naime, posrnuli talijanski klub bi u idućih nekoliko dana trebao dobiti novog vlasnika i to ni više ni manje nego City Football Group, grupaciju šeika Mansoura.

Vijest je prenio ugledni talijanski novinar Gianluca Di Marzio, a prema njegovim informacijama vlasnici Manchester Cityja kupuju 80 posto dionica Palerma. Vijest je potvrdio i Sky Sports, a otkriveno je i kako će taj posao šeika Mansoura koštat će oko šest milijuna eura.

Podsjetimo, Palermo će biti samo jedan u nizu klubova koji su u vlasništvu ove grupacije. Tu su  još Troyes (Francuska), Girona (Španjolska), NAC Breda (Nizozemska) i Lommel (Belgija), Atletico Torque (Urugvaj), New York City (SAD), Melbourne City (Australija), Mumbai City (Indija), Sichuan (Kina) i Yokohama F-Marinos (Japan)..

Palermo je trenutno u trećoj talijanskoj ligi (Serie C), a zbog dugova klub je 2019. proglasio stečaj. Cilj novih vlasnika je, naravno, vratiti Palermo u Serie A.

Komentari

komentara

« Povratak