KRIZA U ŠPANJOLSKOJ: Sevilla igračima uzima gotovo cijelu plaću, na mjere štednje se odlučio i Real!

FOTO:

Epidemija koronavirusa jako je pogodila Španjolsku, jedna je od žarišta ove zaraze, državni sektori i sport će se morati odlučiti na mjere štednje. Jedan od rigoroznijih poteza povukla je Sevilla, španjolski prvoligaš srezao plaće igračima i djelatinicima za 70 posto!

“U utorak smo odlučili podnijeti zahtjev za Postupkom privremenog reguliranja zaposlenja (ERTE) uredu za zapošljavanje u Andaluziji zbog ‘više sile’. On će obuhvatiti 254 zaposlenika sportskog dijela kluba te još 106 radnika. Igračima i trenerima smanjeno je radno vrijeme i proporcionalno plaća za 70 posto“ – izjavili su iz Seville.

Peterostruki osvajač Europske lige prolazi kroz jednu od najtežih kriza u povijesti dugačkoj 130 godina, igrači i klupski zaposlenici su se složili s prijedlogom o rezanju primanja dok se kompletna situacija ne stabilizira.

Već su ranije Barcelona, Atletico Madrid i Espanyol smanjili plaće svojim igračima, madridski Real je to uporno odbijao ali je bio primoran na taj potez. Kraljevski klub je objavio kako će sa svojim nogometašima postići sporazum o smanjenju između 12 posto ako se Primera nastavi igrati i 20 posto ako se sva natjecanja definitivno otkažu.

Španjolska je sa 14.000 preminulih osoba zemlja s najviše žrtava koronavirusa nakon Italije.

WANDA NARA SVE ZEZNULA: PSG OTPISAO ICARDIJA, A ŽENA MU VEĆ PRONAŠLA NOVI KLUB!

LEGENDA PUŠTENA IZ ZATVORA: Pogledajte kako raskošno izgleda Ronaldinhov kućni pritvor!

Komentari

komentara

« Povratak