Krunoslav Rendulić ima novi posao. Ide na Svjetsko prvenstvo

FOTO:

Krunoslav Rendulić (48), igračka legenda HNL-a te posljednjih godina trener tri hrvatska prvoligaša, novi je pomoćnik Draganu Skočiću u reprezentaciji Irana, piše Index.hr.

Bivši igrač Osijeka, Belišća, Šibenika, Zagreba, Hajduka, Kamen Ingrada, Rijeke i Lučkog te trener Istre, Šibenika i Gorice tako će biti prvi Skočićev asistent na Svjetskom prvenstvu u Kataru ove godine.

Iran tamo igra u skupini s Engleskom, SAD-om i Walesom. Skočić, bivši trener Rijeke i slovenskog Interblocka, sjajno je surađivao s pet godina mlađim Rendulićem kao igračem u tim klubovima. S prvim su osvojili kup 2006., a s drugim 2008. godine. Nastavili su i kada je Rendulić postao trener. Prvi posao bio mu je onaj Skočićevog asistenta u iranskom Fooladu, gdje su bili od 2014. do 2016. godine.

Rendulić je zatim bio pomoćnik Luki Bonačiću u katarskom Al-Arabiju te trenirao spomenute hrvatske prvoligaše, a Skočić vodio niz iranskih klubova prije nego što je u veljači 2020. preuzeo reprezentaciju te zemlje. Riječanin je postao izbornik Irana nakon otkaza belgijskoj legendi Marcu Wilmotsu zbog neuspjeha u kvalifikacijama za SP.

Skočić je preporodio Iran i odveo ga na SP pobjedom nad najvećim rivalom Irakom, a sada je za prvog pomoćnika doveo Rendulića. U Skočićevom timu otprije su bila dva Hrvata. Jedan od pomoćnika mu je Marijo Tot, dok je trener vratara Mladen Žganjer.

Rendulić je imao i ponudu Šibenika da se vrati u taj klub, ali je odlučio prihvatiti jedinstvenu priliku otići na najveće natjecanje. Renduliću bi tako od otkaza u Gorici do angažmana koji mu jamči odlazak na SP prošlo niti tri mjeseca.

BOMBA OD TRANSFERA: LOVRO MAJER RADI TRANSFER KARIJERE?

Komentari

komentara

« Povratak