LEGENDA DINAMA: Evo tko će postati šef škole nogometa u Maksimiru!

FOTO:

Prvog dana prosinca, još vruće glave nakon ispadanja Dinama iz četvrtfinala Kupa od Rijeke 3-1 na Maksimiru, Damir Krznar (49) u klupske je kamere podnio ostavku na mjesto trenera i presjekao gordijski čvor nagađanja o njegovu odlasku. Ali neće dugo biti daleko od Maksimira.

Naime, bivši trener Dinama trebao bi postati novi trener druge momčadi. Ostale su još samo formalnosti, ali Krznar bi trebao naslijediti Igora Cvitanovića (51) i voditi “modre” u nastavku Druge HNL, prenosi 24sata.

Predsjednik kluba Mirko Barišić (85) već je jutro nakon ostavke poručio kako Krznara i dalje želi u Maksimiru.

– Ima izbor, mi ga želimo u našem sustavu i dalje, a na kojem radnom mjestu, to ćemo vidjeti. Sve ovisi samo o njemu – govorio je Barišić.

Nakon što je Krznar prespavao, poziv je prihvatio i odlučio ostati vojnik kluba na mjestu koje mu neće donijeti tako puno pompe i pritiska kao donedavni posao. Ali će i ponovno surađivati s Kopićem i biti blizu prve momčadi.

Druga momčad Dinama nakon prvog dijela sezone drži tek 12. mjesto među 16 drugoligaša. Krznar ne može spasiti “modre” od ispadanja u niži rang jer od iduće sezone druge momčadi više ne smiju igrati u Drugoj HNL, ali može raditi na afirmaciji mladih igrača za prvu momčad.

Željko Kopić (44) prošli je tjedan formalno definirao ostanak na klupi prve momčadi, ali je i preuzeo poziciju sportskog direktora koju je obnašao Krznar i za koju se spekuliralo da će je nastaviti obnašati i nakon ostavke. No odbio je i to.

Upražnjenu poziciju voditelja nogometne škole u Maksimirskoj 128 na kojoj je bio Kopić preuzet će, kako doznajemo, legendarni golman “modrih” Tomislav Butina (47), koji je ranije radio kao trener golmana u mlađim kategorijama.

NAVIJAČI DINAMA PORUČILI UPRAVI: “DOVEDITE JOŠ NJEGA I NAPADAMO LIGU PRVAKA!”

Komentari

komentara

« Povratak