LEGENDA DINAMA OTVORENO: “Pod Zdravkom Mamićem je bilo puno bolje…”

FOTO:

Bivši nogometaš  zagrebačkog Dinama, Tomo Šokota, odradio je zanimljivo gostovanje u emisiji Sport Nedjeljom gdje je prokomentirao aktualnosti u klubu iz Maksimira.

Nekadašnji napadač hrvatske reprezentacije iznenadio je neke navijače s obzirom na stav oko Mamića. Podsjećamo, Šokota je nekada, uz još nekoliko bivših suigrača, bio borac protiv Mamića, ali je sada u emisiji dao malo drugačije mišljenje.

“Ovo što se sad dešava u Dinamu… ne zna se tko što radi, mislim da je bilo puno bolje dok je bio Mamić”, rekao je Šokota, na što mu je voditelj Ante Breko istaknuo kako baš njega Mamić nije osobito mazio. Šokota je nakon toga objasnio svoj odnos s Mamićem.

“Mi smo imali taj jedan odnos… mogu to ispričati, rekao sam to već 100 puta u novinama. On je došao po mene u Porto, u trenutku kad sam ja imao još dvije i pol godine ugovora. Kad sam ga vidio, kad je on meni prodao priču… ja sam rekao “ovo je moj tata”. Meni je žena bila trudna tad, ali ja samo joj rekao da idem u Zagreb. Rekao sam joj neka slobodno ostane, ali da se ja vraćam. To je ta priča o njemu.

“On je za taj klub napravio dosta. Dinamo je uvijek bio zlatna koka hrvatskog nogometa, tu slobodno mogu reći i Hajduk. On je kroz reprezentaciju digao igrače i klub na jedan nivo. Meni se nije sviđalo puno stvari. Nisam ja moj klub zamišljao onakvim kakvim ga je on stvorio. Mislim da je Dinamo morao biti puno otvoreniji, transparentniji i na kraju demokratski. Sve ono što smo mi i govorili u to vrijeme o članskom modelu. Nije to neka nauka, nismo mi bili antimamićevci. Svi govore antimamićevci i mamićevci, ne znam. Mi kad smo u to kretali, to je tada bila ludost. Da mi danas to netko kaže, rekao bih mu – ne hvala.”

Komentari

komentara

« Povratak