Legenda hrvatskog nogometa odlučila završiti karijeru: “Da, mislim da je kraj blizu…”

Ivica Olić objavio je kako uskoro planira završiti karijeru. “Da, mislim da je kraj blizu”, rekao je Olić u razgovoru za Sportske novosti.

“Imam velikih problema s koljenom. Primao sam mnogo injekcija, imao sam mnogo terapija… Iako sam rekao da me ništa ne može slomiti, ipak je došlo vrijeme da završim karijeru. U ovim godinama nemam više nogometnih ciljeva”.

Još uvijek nije jasno hoće li karijeru završiti na zimu ili u dresu drugoligaša dočekati kraj sezone i ugovora. Karijeru je počeo u Marsoniji odakle je kao perspektivni napadač i mladi reprezentativac otišao u Herthu već kao tinejdžer, ali se nakon dvije godine vratio u Slavonski Brod i 2001. prešao u Zagreb s kojim je osvojio povijesnu titulu prvaka. Kasnije je prešao u Dinamo, a 2003. prodan je u CSKA Moskvu s kojim je harao Europom i obogatio svoju vitrinu s trofejima.

Poslije odlazi u HSV gdje je s Mladenom Petrićem činio jedan od najubojitijih tandema Bundeslige. Na vrhuncu karijere odlazi u Bayern München za koji je postigao neke od najvažnijih golova u Ligi prvaka, no nijeprestao zabijati ni u Wolfsburgu gdje je igrao od 2012. do 2015. kada se vratio u Hamburg. Kasnije je odlučio odigrati posljednju sezonu u 2. Bundesligi za 1860 München za koji još nije zabio gol.

Olić je karijeru počeo u Marsoniji odakle je kao perspektivni napadač i mladi reprezentativac otišao u Herthu već kao tinejdžer, ali se nakon dvije godine vratio u Slavonski Brod i 2001. prešao u Zagreb s kojim je osvojio povijesnu titulu prvaka. U transferu koji je punio stupce crnih kronika Olić je prešao u Dinamo, a 2003. prodan je u CSKA Moskvu s kojim je harao Europom i obogatio svoju vitrinu s trofejima.

Nakon četiri godine u Rusiji otišao je u HSV gdje je s Mladenom Petrićem činio jedan od najubojitijih tandema Bundeslige. Dvije godine na vrhuncu karijere odlazi u Bayern Munchen za koji je postigao neke od najvažnijih golova u Ligi prvaka. Olić nije prestao zabijati ni u Wolfsburgu gdje je igrao od 2012. do 2015. kada se vratio u Hamburg. No, u najdražem mu njemačkom gradu za njega više nije bilo mjesta i ove godine je odlučio odigrati posljednju sezonu u 2. Bundesligi za 1860 München za koji još nije zabio gol.

 

Komentari

komentara

« Povratak