LEGENDA OSIJEKA KRITIZIRALA BJELICU: “Ovo je debakl, ali ne i…”

FOTO:

Nogometaši Osijeka nisu se uspjeli plasirati u 3. pretkolo Konferencijske lige nakon što su u uzvratnom susretu 2. pretkola izgubili na svom terenu od kazahstanskog Kizilžara sa 0-2 (0-0) te tako ispustio prednost od 2-1 koju je stvorio u prvoj utakmici.

Jako razočaran ovim ishodom bio je i legendarni Robert Špehar koji je pred kamerama otvoreno kritizirao Nenada Bjelicu:

“Osijek je podbacio jako puno! Reakcija navijača je jasna i sve govori. Osijek je ovo morao proći. Imao je rezultat i očekivali smo ofenzivni Osijek koji će stvarati šanse, ali to se nije dogodilo. Nadmudrili su nas i njihovom treneru treba čestitati”, rekao je Špehar odmah nakon utakmice pa nastavio:

“Ovo je debakl! Osijek je promašio taktiku. Previše je bilo forsiranja dugih lopti, a premalo igre. To nije bilo dobro. Ovo što je Osijek pokazao je bilo premalo da se svlada i ovakav klub kao što je Kizilžar. Već duže vrijeme Osijek nema igru tako da ovo nije slučajnost. Bit će burno ovih dana u NK Osijeku.”

“I da se pobijedilo ostala bi gorčina zbog loše igre. Nema vremena za kukanje, nema popravaka. Treba iz ovoga izvući pouke i nastaviti dalje. Ovo se ne smije događati jednoj ozbiljnoj ekipi koja želi napraviti nešto u Europi. Očito mi tome nismo dorasli”, oštro je izjavio Špehar pa se osvrnuo i na ostale hrvatske klubove:

“Možda smo svi poletjeli i malo previsoko. I drugi igraju nogomet, i drugi ulažu u infrastrukturu. Mi se baziramo na talentu, ističemo uspjehe reprezentacije, ali očito u klupskom nogometu zaostajemo. Poraz Rijeke je bio možda i očekivan nakon prve utakmice, Hajduk još čeka prvi nastup u Konferencijskoj ligi, nadamo se da će oni biti uspješniji. Imaju kvalitete za iskorak u Europi.”

“Ovo je jedna velika pljuska svima u Osijeku i hrvatskom nogometu. Nakon toliko ulaganja i najava za jednu bolju sezonu u kojoj će se napraviti iskorak, nije se dogodilo ništa”, dodala je legenda kluba s Gradskog vrta.

Osijek je odlučio da ovo ljeto neće kupovati, odnosno da će kupovati samo ako nekoga prodaju. Nenad Bjelica je naglašavao da je prijelazni rok odrađen još zimus, kada su stigli Kristijan Lovrić, Mijo Caktaš, Marin Leovac i Kristijan Fućak.

“Trener Bjelica je procijenio da mu pojačanja ne trebaju, ali nije problem u tome. Ima Osijek dovoljno kvalitete za proći Kazahstance. Problem je bio pristup, a i taktika”, jasan je bio Špehar pa zaključio:

“I prošle se godine pričalo kako Osijek nema igru, ali čekali smo da se nešto popravi. Nije se baš ništa promijenilo. Nema iskoraka u planu igre. Premalo je to za ekipu koja želi biti ozbiljna u hrvatskom nogometu i Europi.”

Komentari

komentara

« Povratak