LEGENDA JE REKLA SVOJE: Maradona objasnio zašto Argentina nije favorit u Rusiji!

FOTO:

Diego Armando Maradona, po mnogima najbolji nogometaš svih vremena, objasnio je zbog čega Argentinu ne vidi kao favorita na SP u Rusiji.

Golema očekivanja

Veliki broj ljudi, naročito u Argentini, očekuje čuda na predstojećem Svjetskom prvenstvu od Lea Messija, čovjeka koji je i sam kriv zbog visokih očekivanja sunarodnjaka i nogometnog svijeta. A kapetan gaučosa dobio je dragocjen savjet od nekoga ko je osvojio Svjetsko prvenstvo i čovjeka kojeg isti ti Argentinci smatraju najvećim – Diega Maradone.

Messi je, bez sumnje, jedan od najboljih nogometaša u povijesti. Međutim, mnogi smatraju da bi morao osvojiti nešto značajno i veliko sa reprezentacijom Argentine kako bi bio i najbolji. Sa Barcelonom je osvojio sve što se moglo osvojiti. No, u dresu s nacionalnim grbom, trofeji mu godinama izmiču.

Na zadnjem SP u Brazilu, Argentina je izgubila u finalu od Njemačke, a na kontinentalnoj razini – Messi je izgubio tri puta u finalu.

Pritisak raste i pred Svjetsko prvenstvo u Rusiji, jer to može biti posljednja prilika za osvajanje naslova svjetskog prvaka. I taj pritisak pokušava skinuti s njegovih leđa vjerojatno najveći nogometaš u povijesti – Diego Maradona.

Maradona smiruje…

“Rekao bih mu da se opusti i da uživa u nogometu. Mora da zaboravi na kritike, na pitanja – da li može osvojiti Svjetsko prvenstvo, naslov u Španjolskoj ili Kup… Nikome ne mora se dokazuje. Samo treba uživati ​​u nogometu”, rekao je Maradona nakon prijateljske utakmice u Baselu, gdje su nastupile mnoge svjetske zvijezde.

“Lijevonogi je, kao i ja … Voli igru. Ja imam 57 godina i vidi me poslije partije nogometa – mrtav sam! Ali, i dalje želim igrati. U tom smislu mislim da smo isti”, rekao je El Pibe o usporedbi sa Messijem.

Cijela Argentina vjeruje da Messi konačno može donijeti “gaučosima” trofej posvećen najboljem timu na planeti. U grupnoj fazi, izabranici Jorgea Sampaolija će se igrati protiv Islanda, Hrvatske i Nigerije.

“Ne poznajem Sampaolija i ne poznajem njegove ideje. Ali znam mnoge igrače i siguran sam da će dati sve što imaju. Vjerujem da imaju priliku osvojiti Svjetsko prvenstvo. Ali ne biram Argentinu za favorita. Jer favorit nikada ne trijumfuje”, rekao je Maradona.

BOLJI I OD SALAHA: Upoznajte igrača koji redovito zabija golove, ali i dalje bez poziva u reprezentaciju!

Komentari

komentara

« Povratak