Legendarni Cafu otkrio što misli o Neymaru i svom veličanstvenom rekordu

FOTO:

U intervju za FIFA.com, legendarni se kapetan brazilske reprezentacije, Cafu, osvrnuo na svog mladog sunarodnjaka Neymara.

Neymar je na dobrom putu da dostigne Pele-a

Barcelonin napadač Neymar na dobrom je putu da nadmaši rekordera brazilske reprezentacije, Pele-a. Na ljestvici najboljih brazilskih strijelaca, Neymar je trenutno na četvrtom mjestu, a ispred njega su Romario, Ronaldo i Pele. Sa samo 25 godina, Neymar je za Selecao postigao već 50 zgoditaka dok prvoplasirani Pele drži rekord s njih 77.

Pele-a njegovih 77 zgoditaka za reprezentaciju stavlja daleko ispred konkurencije, ali smatram da Neymar ima kvalitetu da ga dostigne. Neymar ima to u sebi.“, kazao je Cafu za FIFA.com

Svi rekordi postoje kako bi bili oboreni. Neymar je mlad i vrijeme je na njegovoj strani. Ako nastavi igrati i razvijati se kao do sad, velike su mogućnosti da postane novi brazilski rekorder.“, nastavio je legendarni Brazilac.

Cafuov rekord je teško dohvatljiv

Cafu se osvrnuo i na vlastiti rekord koji će biti puno teže srušiti. Naime, Cafu je za nacionalnu vrstu odigrao čak 142 utakmice, uključujući čak 21 na svjetskim prvenstvima. Također, jedini je igrač u povijesti kojem je pošlo za rukom sudjelovati u tri finala svjetskih prvenstava.

Razumljivo je da se moji rekordi čine puno teže dostižnima jer sam za Brazil igrao zaista jako dugo – 16 godina!“, smatra Cafu.

Na kraju, Cafu je otkrio i tajnu dugovječnosti na terenu: Stvar je u snazi volje, mojoj predanosti nogometu i velikom htjenju svih tih godina.

Dinamo to najbolje radi: Bojan Knežević i Vinko Soldo potpisali nove ugovore

Komentari

komentara

« Povratak