Legendarni hrvatski reprezentativac prijavio se da postane izbornik BiH

FOTO:

Legendarni “vatreni lakat” Aljoša Asanović kandidat je za izbornika reprezentacije Bosne i Hercegovine, nakon što se nedavno s te pozicije povukao Dušan Bajević, statistički najneuspješniji šef stručnoga stožera u povijesti koji nije uspio momčad odvesti na Euro i pod čijim vodstvom je izgubljen status u elitnom razredu Lige nacija. (HINA)

Kako piše Dnevni avaz, na adresu Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, osim Talijana Marca Simeonea, Slovenca Ermina Šiljka i bivšega izbornika Mehmeda Baždarevića, kandidaturu za izborničko mjesto podnio je i Aljoša Asanović “uz posredovanje jedne menadžerske agencije”.

Povjerenstvo Nogometnoga saveza BiH za odabir nacionalnoga izbornika, kojeg čine Emir Spahić i Zvjezdan Misimović, nedavno je obavilo razgovore sa Sergejom Barbarezom, Sergejom Jakirevićem i Husrefom Musemićem, a nešto ranije i s Bugarinom Ivajlom Petevim.

Prema navodima bosansko-hercegovačkih medija članovi Povjerenstva razgovarat će i s legendama Safetom Sušićem i Mehmedom Baždarevićem. Konačnu odluku o izborniku donosi Izvršni odbor Nogometnoga saveza, a ona se dosad često nije podudarala s prijedlogom članova izbornoga povjerenstva.

Asanović je bio pomoćnik Slavena Bilića od 2006. do 2012. godine. Kasnije mu je bio pomoćnik i u Lokomotivu i Al-Ittihadu, a glavni trener bio je u Melbourneu.

Komentari

komentara

« Povratak