LEGENDARNI KOMENTATOR: ‘Očekujem da me Dalić nazove za recept’

FOTO:

U nedjelju je za RTL Danas gostovao legendarni sportski novinar i komentator Božo Sušec i dao svoj pogled na odlučujuću utakmicu Hrvatske protiv Italije na Europskome prvenstvu.

Hrvatska je dosad u povijesti pobijedila Italiju tri puta. Vi ste jedni od rijetkih koji je sva ta tri puta pratio i bio na stadionu. Kako onda pobijediti i Italiju?

“Možda sam bio čak i jedini. Očekujem da me Zlatko Dalić nazove i pita kako je to bilo. To su vodila tri različita izbornika. U Palermu je bio Ivić jer je Blažević bio kažnjen. U Livornu prva utakmica Slavena Bilića, a u Japanu je bio Jozić. Recept je da smo uvijek morali dati dva gola Italiji. Ta najteža utakmica bez Ćire Blaževića, u njoj smo imali Šukera koji je zabio dva gola.”

Imamo li i sada takvog napadača?

“Ne vidim tamo Šukera nijednoga, niti blizu, a vidio sam nove kandidate koji se javljaju za reprezentaciju na licu mjesta. Mislim da je sastav takav da ga Dalić neće objaviti do neposredno pred utakmicu jer svi kalkuliraju neke male trikove da iznenade jedan drugoga. Međutim i Luciano Spalletti i Zlatko Dalić su tako iskusni treneri da ih je nemoguće iznenaditi. Dobro se zna s čime raspolaže Hrvatska, s čime Italija.”

Cijeli video možete pogledati OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak